Ако планът ви за бъдещето включва обучение по Архитектурата в Италия, то тази статия е за вас.

В нея ще дадем отговори на следните въпроси:

  • Кой университет е №1 в преподаването на специалност Архитектура в Италия;
  • Какви са изискванията му за кандидатстване;
  • Как да се подготвите за успешен прием;

Politecnico di Milano

Ако търсите архитектурен университет в Италия, поддържащ най-високи стандарти в образованието и силен изследователски фокус, Politecnico di Milano е най-логичният и правилен избор! Със своите над 45 000 студенти, университетът е най-голямото и най-предпочитаното учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия. Освен за №1 в Италия, престижната класация QS World University Ranking 2022 му отрежда място в ТОП 5 на най-добрите университети за Архитектура в Европа и ТОП 10 в света!

архитектура-в-италия

Кандидатстване в специалност Архитектура на английски език в Италия

На английски език политехническият университет в Милано предлага програмата Architectural Design. Кандидатстването за нея става единствено чрез изпит.  Регистрацията за теста започва от един официален за цяла Италия уебсайт, като на следващи позиции могат да се избират и други университети в Италия. Записването за изпита по Архитектура на английски език/ италиански език в Politecnico di Milano се финализира в сайта на университета.

Приемният изпит по Аритектура се състои от 50 въпроса с няколко възможни отговора, в областта на:

  • TEXT COMPREHENSION
  • LOGICAL REASONING
  • KNOWLEDGE ACQUIRED IN STUDIES HISTORY AND GENERAL CULTURE
  • DRAWING AND REPRESENTATION
  • PHYSICS AND MATHEMATICS
  • KNOWLEDGE OF ENGLISH LANGUAGE

Времето, което кандидат-студентите имат на разположение, за да отговорят на тях е 100 мин.

Тествайте знанията си с въпросите от предишни приемни изпити по Архитектура за прием в италиански университети тук.

При успешно преминаване на изпита, за да се запишете в програмата Архитектура на английски език в Politecnico di Milano, ще Ви е необходим и един от следните езикови сертификати: IELTS: 5; Cambridge: FCE – C; TOEFL IBT ≥ 59). Сертификатът не е документ необходим за кандидатстването, а за записване при успешен прием.

Подготовка за кандидатстване в Politecnico di Milano – специалност Архитектура

Тук можете да разгледате източници, които биха били полезни при подготовката:

Нашият дългогодишен партньор – учебен център Lingua Viva предлага подготвителни курсове за кандидатстване в италиански университети. Освен за Специалност Медицина в Италия, центърът предлага и курс за подготовка за приемния изпит по Архитектура в Италия.

Обучението е специално разработено така, че да отговоря на изпитния формат. Обхваща всички дисциплини включени в теста и завършва със симулативен изпит.

Научете повече за образователния център и курсовете на обучение, които предлага във видео презентацията тук:

***

Ако искате да научите повече за №1 технически университет в Италия, изискванията за кандидатстване в специалност Архитектура на английски език, както и повече за подготвителния курс за прием, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.