Наскоро ви запознахме с част 1 на: “Най-добрите университети за бизнес обучение в Италия.

В статията ви представихме два от най-добрите бизнес университета в Италия Politecnico di Milano и Bocconi University, които се радват на изключително голям интерес от международните и италиански студенти. Това съвсем не е случайно – и двете италиански учебни заведения заемат водещи позиции в световните класации за висше образование:

  • Politecnico di Milano – за поредна година е обявен за университет №1 в Италия. Елитната школа попада и в ТОП 10 на най-добрите университети за обучение по архитектура в света, според QS World University Ranking 2021. В същата селекция попадат още Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard University, University of Cambridge и др.
  • Bocconi University – отличията на миланския университет са в следните области: Икономика – 5-то място в Европа и 18-то в света; Бизнес и Мениджмънт – 3-то място в Европа, 7-мо в света; Счетоводство и Финанси – 5-то място в Европа и 14-то в света;

Можем да продължаваме да изброяваме причините, поради които си струва да изберете образование в тези двe учебни заведения в средиземноморската страна. Вместо това обаче, ще ви запознаем със следващите 3 бизнес университета в Италия, които попадат в ТОП 5 на QS World University Ranking 2021:

Luiss Guido Carli University – независим университет в сърцето на Рим

бизнес обучение в Италия

Университетът в Рим е основан през 1974 година от група италиански предприемачи. Моделът на преподаване съчетава академична взискателност и отношение към практическото приложение на преподаваните дисциплини. Luiss Guido Carli University предлага иновативни програми, характеризирaщи се с висока академичност и адаптивност към изискванията на пазара на труда. Освен Бизнес, тук студентите могат да изучават още: Политически и Компютърни науки, Философия, Право, Мениджмънт, Счетоводство, Маркетинг и др. 

Истински бутиково обучение, Luiss University предлага в своето училище за следдипломна подготовка по бизнес и мениджмънт Luiss Business School. Учебното заведение предлага едногодишни професионални специализации и MBA програми, провеждани в тясно сътрудничество с бизнеса. Университетът поддържа партньорство с Италианската индустриална общност (Confindustria), с юидическата общност, редица италиански и европейски институции. Ежегодно повече от 200 компании се свързват с учебното заведение, за да предложат работни места на завършващите студенти.

University of Bologna – най-старият университет в света

Едва ли има човек, който се интересува от висше образование в Италия и поне веднъж не е чувал за университета в Болоня. Учебното заведение е най-старото не само в Европа, но и в света. Многовековната му история се преплита с тази на големи имена в областта на европейската култура, науката и литературата. Списък с бележитите възпитаници на учебното заведение можете да разгледате тук.

University of Bologna предлага бакалавърски програми по Бизнес на английски език, в кампусите си в Болоня и Форли. По време на обучението си, студентите придобиват управленски умения в различни области. Предоставя им се възможност да разглеждат международни казуси, касаещи не само икономическия, но и финансовия, стратегически и маркетингов мениджмънт.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че от скоро, агенция Скай Лайнс си сътрудничи с Bologna Business School (BBS). BBS е международно бизнес училище, създадено от университета в Болоня. Негова основна мисия е да формира ново поколение бизнес лидери, способни да влияят на международния растеж и дигитална трансформация. Учебното заведение предлага интердисциплинарен и силно ориентиран към практиката академичен подход. Сътрудничи си с италианските “шампиони в индустрията” и по-конкретно от тези области: Автомобилостроене, Роботика, Луксозни стоки, Храни и вино, Технологии, Устойчиво развитие. 

Всички магистърски, MBA и Executive MBA програми, както и професионални програми на английски език, можете да разгледате тук.

Universita Cattolica del Sacro Cuore  – най-големият частен университет в Европа

Университетът е основан през 1921 от група интелектуалци, начело с италианския монах, физик и психолог – Agostino Gamelli. В съответствие с мисията на своите създатели, днес Universta Cattolica има цел да осигури на света истински посветени и ангажирани с проблемите му млади хора. Тук се преподават разнообразие от дисциплини, сред които право, медицина, икономика, социални и хуманитарни науки. 12 от тях се нареждат сред най-добрите 250 в света! Университетът се гордее и със своите именити възпитаници. Сред тях са представители на бизнеса и политиката в Италия – бившият председател на ЕК – Романо Проди, бившият гл. изп. директор на „Дукати” – Габриел дел Торчио и основателят на италианската петролна компания „ЕНИ” – Енрико Матей.

Ако все още изпитвате колебание в избора на специалност и учебно заведение, можете да разгледате следния списък с държавни и частни университети в Италия, сортирани според програмите, които предлагат.

За още полезна информация и актуални новини, последвайте нашата Facebook група – Учи в Италия със Скай Лайнс.