Какво да уча в Милано и къде?

През последните години Милано е една от най-предпочитаните дестинации за студентите, желаещи да продължат своето образование в Италия. Една от причините за това е големият брой италиански университети и академии, акредитирани от Министерството на образованието в Италия, които предлагат обучение на много високо ниво в широк спектър от дисциплини. През последните няколко години се наблюдава и постоянна тенденция за увеличаване броят на програмите, преподавани изцяло на английски език. Освен от достъпни такси за обучение в Иалия, важен фактор за студентите са и разходите за живот, които сравнени с други атрактивни образователни дестинации в Европа като Париж, Лондон, Амстердам, Мюнхен, Оксфорд, Копенхаген, Жанева са почти ниски.  Образованието в университет в Милано дава бърз достъп на международните студенти до мечтаната кариера, тъй като именно в този град бие икономическото сърце на Италия.

Ако решението за образование в Италия, и по-конкретно в Милано, вече е факт, то ви предлагаме да разгледате специалностите, за които можете да кандидатствате, както и партниращите ни университети, които ги предлагат:

Бизнес, Икономика, Мениджмънт, Маркетинг и Финанси

(Вижте още в Италия: Ca’ Foscari University of Venice, Luiss Business School, University of Padova, John Cabot University)

Изкуство, мода, дизайн и визуални комуникации

(Вижте още в Италия: Accademia Italiana и Florence Design Academy)

Архитектура и инжинерни науки

(Вижте още в Италия: IUAV University Venice)

Медии, комуникации, реклама, PR

(Вижте още: Luiss Guido Carli University)

Медицина, политечески науки, право, филосoфия, история, история на изкуството

(Вижте още University of Padova, Ca’Foscari University of Venice  и John Cabot University)

***

Намерихте ли своята предпочитана специалност в Италия ?

Ако все още не сте, не пропускайте да се регистрирате за предстоящото изложение за образование в ИталияVirtual Study in Italy Fair 2020. В рамките на онлайн форума ще се запознаете с голяма част от университетите в Милано, посочени по-горе, както и с други ТОП университети в Италия.

Побързайте да се регистрирате! Регистрацията Ви за изложението Ви гарантира участие в томболата за двупосочен билет до Рим и стипендия за обучение, предоставена от Италианската търговска камара!

Пълен списък с участниците, програма и възможност за регистрация, ще откриете тук.