Обмисляте продължаване на образованието си в Италия, но се чувствате объркани пред всички неизвестни, които това приключение предполага? Не се тревожете, ние от Скай Лайнс, сме на ваша страна!

В тази статия ще намерите най-често задаваните въпроси за образованието в Италия, както и техните отговори. В случай, че не намерите това, което търсите тук, не пропускайте да се включите в най-голямото изложение за висше образование в Италия – Study in Italy 2020.

Как да се свържа с учебното заведение?

В сайта на всеки университет в Италия са посочени контакти като имейл и телефон, на които можете да се свържете с представител на учебното заведение. Друг вариант е да го направите чрез агенция посредник, каквато е и Скай Лайнс. Сред безплатните услуги за висше образование в Италия, които предлагаме, на първо място стои успешната и пълноценна комуникация с нашите партниращи университети в Италия. Именно с нея започва всичко, затова ако не сте сигурни какви въпроси е необходимо да зададете, както и към кого е необходимо да ги адресирате, не се колебайте да се обърнете към специалист.

Не съм сигурен какво искам да уча. Как да избера програма/ университет в Италия?

Истината е, че само вие знаете отговора на този въпрос. Добре е да си зададете някои уточняващи въпроси, които ще ви помогнат да стигнете по-лесно до него. Такива са например:

  • В коя област са моите интереси? Какво обичам да правя? Какво ме вдъхновява?
  • С какво си представям да се занимавам след завършване на образованието си в Италия?
  • В коя част на страната предпочитам да уча и живея? На какъв език желая да се обучавам?
  • Какви средства мога да си позволя да отделя за образование в чужбина?

Ако и това не помогне, ви препоръчваме да се насочите към тест за кариерно ориентиране, който Скай Лайнс предлага в помощ на българските кандидат-студенти и техните родители.

Отговарям ли на условията за кандидатстване в учебно заведение в Италия?

Всяко учебно заведение в Италия има различни условия за прием на студенти. Тези изисквания могат да бъдат намерени в сайтовете на учебните заведения или техните партниращи представители в България. Ако изискванията са различни за всяка специалност, то това следва да е посочено в профила на съответната програма. За да сте максимално уверени, че покривате всички условия за кандидатстване, свържете се със своя консултант, който познава изискванията и ги тълкува според индивидуалния профил на студента.

Очаквайте продължение, а до тогава, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната ни форма.