Кандидатстване в италиански университет – как и кога?

След като в статията IULM University – иновативният университет в Италия, ви запознахме накратко с учебното заведение и с част от предимствата на това да го изберете за продължаване на своето висше образование в чужбина , бързаме да ви запознаем с първите стъпки за кандидатстване в този италиански университет.

Кандидат-студентската кампания за академичната 2021/22 академична година е активна от 30 ноември и вече можете да подавате документи за прием в предпочитаната от вас бакалавърска или магистърска програма на английски език. За да стартирате процеса е необходимо да предоставите:

  • Диплома за завършено средно образование/ Академична справка от училище
  • Диплома за завършено висше образование (бакалавър или магистър) + академична справка с предмети, кредити и оценки от периода на обучението
  • Сертификат за владеене на език – ниво B2
  • Копие на валиден паспорт

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени да положат приемният тест на университета. Кандидатстването е отворено до запълване на местата.

кандидатстване-италиански-университет

Какво ново в IULM University?

В края на октомври IULM University стартира поредица от безплатни мастъркласове за международни студенти, интересуващи се от обучение в университета. До момента, в рамките на IULM Flow Masterclasses бяха представени бакалавърски програми в следните области:

  • Corporate Communication and Public Relations
  • Communication, Marketing and Global Trends

Следващите мастъркласове от поредицата ще представят две от магистърските програми, предлагани в IULM University – Strategic Communication и Hospitality and Tourism Management.  Графикът за провеждането им е следния:

  • 9 декември, 17:00 часа българско време – “Issues and Challenges for Strategic Communicators: Key findings from the ECM 2020
  • 17 декември, 16:00 часа – “The Strategic Value of Technology in the Hospitality Industry: The case of COVID-19 pandemic”

Участието в двете събития безплатно, с предварителна регистрация тук

***

Скай Лайнс, в качеството си на официален представител на IULM University Милано, съдейства напълно безплатно при кандидатстване и записване в учебното заведение. Ако желаете да получите примерен тест за кандидатстване в университета, свържете се с нас на info@skylines-bg.com или чрез контактната ни форма.