В средата на февруари, Nuova Academia di Belle Arti (NABA) – най-предпочитаната от международните студенти академия за мода и дизайн в Италия, отправи креативно предизвикателство към кандидат-студенти от България.

Всички желаещи да се включат трябваше да изготвят креативен проект, в който да създадат нов дизайн на колода карти, вдъхновен от програмата, в която желаят да се обучават – интериорен или продуктов дизайн, мода, анимация и илюстрация, графичен дизайн или др.

Към предизвикателството проявиха интерес бъдещи дизайнери от всички точки на България, като най-добрите три проекта бяха наградени с:

  • 1-во място – двуседмичен летен курс по избор в NABA
  • 2-ро и 3-то място – сет с принадлежности на NABA

Представяме ви победителите в състезанието, които ни разрешиха да публикуваме техните проекти и думи относно участието им в него. Ето какво ни споделиха те:

Първа място – Александра Митева, спечелила 2-седмичен летен курс в NABA

“Вчера получих пратката, която много приятно ме изненада. За самия конкурс разбрах от презентацията на NABA, за която се записах посредством вашата агенция.  Относно самия проект – имах малки трудности в самото начало, защото ми е трудно напоследък да намирам вдъхновение за различни проекти, поради сегашната ситуация. Първа се роди идеята ми за сета ми за купа картите, просто защото винаги съм ги свързвала с детското филмче на Дисни за Алиса. Оттам вече работата потръгна и успях да почерпя вдъхновение и за останалата част от проекта ми. Визията за самото “портфолио” на проекта имах от самото начало – исках да е изчистена, но и да представя моите идеи през собствената ми призма.  След завършване на средно образование мечтая да замина за Италия, имам чувството че пъпът ми е хвърлен в тази страна. Искам да се развивам там да уча в Италия дизайн, да опозная културата, хората и храната.”

Разгледайте проекта на Александра тук – Aleksandra Miteva playing cards project

Второ място – Ива Дикова, спечелила сет с принадлежности на NABA

“Единственото предизвикателство, пред което бях изправена, беше краткият срок за изпълнение на проекта. Предвид броя на картите, които бях планирала (осем) и техниката, която избрах (рисуване), времето наистина ме притискаше. Разбрах за конкурса от страницата на Скай Лайнс във Фейсбук и реших да се запиша, защото в бъдеще смятам да кандидатствам в НАБА, а този конкурс е голяма възможност да създам някакво впечатление с творчеството си на организаторите на креативната задача. Планирам да кандидатствам в чужбина, конкретно в Италия, за да се развия в сферата на дизайна и изящните изкуства.”

Разгледайте проекта на Ива тук – The Seven Deadly Sins 

Трето място – Гергана Славчева, спечелила сет с принадлежности на NABA

“Получих пратката, много благодаря, много си харесвам суитчъра, и разбира се сертификата. Лично на мен предизвикателствата ми се сториха доста трудни. Това беше първият ми път, в който участвам в някакъв вид конкурс и то на компютър, беше първият ми дигитален проект и имах доста затруднения в началото. Разбрах за конкурса от уебинара, който показваше специалностите на академията, а за самата академия разбрах от реклама във Facebook. Реших да се включа в него, защото ми беше много интересен и ми хареса предизвикателството относно креативната страна на проектите. След завършване на 12-ти клас искам да уча в Италия и като цяло към това се стремя от началото на 10-ти клас.”

Разгледайте проекта на Гергана тук – Playing cards 

***

Включете се във Facebook групата ни Учи в Италия със Скай Лайнс, за да получавате още интересни новини и отзиви относно образованието в Италия.