Осемнайсет годишната Христина Николова реши да сподели с нас своите впечатления и преживявания по време на подготвителния ú курс за висше образование в Италия. Тя се е записала на англоезичен курс по медицина, предлаган от Lingua Viva в Италия, който ще я подготви за последващо кандидатстване.

Защо избра да се запишеш в подготвителния курс на Lingua Viva?

Искам да уча висше образование по медицина в Италия и ще взимам IMAT изпита през следващата година. Реших да се запиша, защото курса не само осигурява достъп до учебници и задачи за подготовка, но и е хубаво да има професионалисти, които могат да обяснят по-сложните части от материала.

Какво очакваше да научиш по време на курса в Италия?

Понеже съм се подготвяла за подобни стандартизирани тестове, включващи химия и биология, очаквах да затвърдя знанията си в тези области, но се надявах да получа повече помощ с математиката и физиката.

Какво е цялостното ти впечатление от курса на Lingua Viva? Покри ли очакванията ти? Успя ли да ги надмине?

Много съм доволна от курса. Не е натоварващ и определено разшири знанията ми по споменатите предмети. Успях да получа помощ за конкретни задачи, които ме затрудняваха, а и ме запозна с формата на истинския изпит.

Вярваш ли, че курсът, който изкара в Италия те е подготвил достатъчно, за да се справиш с приемния изпит на избрания университет?

Мисля, че курсът е от помощ за кандидатите, но също смятам, че е добре да има и индивидуална подготовка чрез италианските учебници, направени за изпита. Учителите покриха целия материал на теста, но решаването на задачи позволява да се видят и поправят конкретни пропуски.

Колко точки изкара по време на симулациите на изпита?

На симулацията изкарах 57.4, което е страхотен резултат, достатъчен за прием.

Кое най-много те затрудни по време на курса на Lingua Viva? Имаше ли нещо, което не ти хареса?

Единственото, което не ми хареса, беше броят на учениците в часовете по математика, логика и физика, защото там бяха групите по архитектура, както и тези по медицина. Имаше много въпроси от страна на някои ученици и времето невинаги позволяваше на останалите да зададат своите.

Би ли препоръчал Lingua Viva на някой, който иска да кандидатства в бакалавърска програма в университет в Италия?

Да! Смятам, че курсът може да е много добро допълнение към подготовката за изпита за бакалавърска програма към даден университет в Италия.

Ако искате да научите повече за възможностите, които предоставя образованието в Италия, регистрирайте се и се включите в предстоящото онлайн изложение – Virtual Study in Italy Weekend.