“Медицина в Италия – къде и как мога да кандидатствам?” е един от най-честите въпроси, които получаваме от бъдещи кандидат-студенти.

За всички, които се интересуват от специалност Медицина, в тази статия се опитахме да обобщим най-важното, което е необходимо да знаете, ако желаете да продължите образованието си в университет в Италия. Тук ще намерите информация за:

  • Учебните заведения, които предлагат специалността на английски език
  • Условия за кандидатстване за учебната 2022
  • Полезни източници и курсове за подготовка

Ако в хода на проучването ви възникнат и други въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на info@skylines-bg.com .

Медицински университети в Италия

Специалност Медицина в Италия можете да изучавате както в държавни, така и в частни учебни заведения. Тези от тях, за които агенция Скай Лайнс може да ви съдейства при кандидатстване са:

Вижте профилите на трите учебни заведения тук

Подготовка за кандидатстване в специалност Медицина на английски език

Кандидатстването за медицина на английски в Италия става чрез общонационален приемен изпит – IMAT* (International Medical Admissions Test), организиран от Министерство на образованието в Италия и администриран от Cambridge. Регистрация за него се прави в годината на изпита, в период, обявен от Министерство на образованието.

*Приемът в Universita Cattolica del Sacro Cuore не е с IMAT, а с вътрешен изпит на самия университет.

  • Тук можете да намерите IMAT тестове от предходни години (с отговори), спецификации и информация за подготовка за теста: Preparing for MAT
  • IMAT 2022 news, updates, and preparation tips – този сайт е много надежден като информация за IMAT;
  • IMAT Books and preparation tips for 2022 – ресурси за самоподготовка за изпитите IMAT и BMAT;
  • http://www.alphatest.it/ – друг сайт (много популярен в Италия), във връзка с подготовка за всички приемни изпити в страната;
  • Още учебни помагала (на италиански език) за изпитите по Медицина ще откриете тук;

Подготвителен курс за кандидатстване в специалност Медицина в Италия

За тези от вас, които предпочитат да се доверят на професионалист за подготовката си за кандидатстване, учебен център Lingua Viva предлага курса Preparatory for Italian University.

Програмата на обучението е специално разработена и подготвя курсистите за спецификата на изпитния формат. През пролетта и лятото на 2022 г., курсистите ще имат възможност да участват в подготвителните програми както онлайн, така и присъствено – в Милано или Флоренция. При записване е необходимо курсистите да имат ниво B2 на владеене на английски/ италиански език.

В рамките на общо 180 учебни часа, подготвителният курс за кандидатстване в специалност Медицина в Италия включва изучаването на следните предмети: Logical Reasoning & Тext Comprehension, Mathematical Logic, Biology, Chemistry, Mathematics и Physics.

***

Ако желаете да научите повече за курса, както и с какво още можем да сме ви полезни при кандидатстване в специалност Медицина в Италия, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.