Ела на 14 октомври и се срещни с представители на Politecnico di Milano

Над 47 000 студенти учат в най-доброто висше учебно заведение в Италия според класацията QS World University Rankings 2024. Това е университетът Politecnico di Milano. Институцията предлага най-вече магистърски програми на английски и италиански в сферите архитектура, дизайн и инженерни науки. Елате на изложението Study in Italy на 14 октомври 2023 г. в СТЦ Интерпред и научете подробности за специалностите и задайте своите въпроси.

РЕГИСТРАЦИЯ

За Politecnico di Milano:

  • Университет №1 в Италия и 123 в света (QS RANKINGS 2024)
  • Над 47 000 студенти, от които над 8000 чуждестранни студенти
  • 41 магистърски програми, преподавани на английски език
  • 18 място в света за инженерни и технологични специалности
  • 8 място в света за изкуство и дизайн
  • 10-и в света за архитектура

Бакалавърските програми, които предлага университета, са две – Architectural Design и Civil Engineering.

В същото време може да избирате от измежду голям брой магистърски програми – както на английски, така и на италиански – от архитектура и дизайн до инженерни науки. Разгледайте специалностите ТУК.

Всяка година около 24% от новите архитекти, 15% от новите инженери и 60% от новите дизайнери в Италия придобиват своята диплома в учебното заведение с близо 150 годишна история. Наскоро Politecnico di Milano с гордост обяви, че 97% от завършилите магистри получават високоплатена работа до една година след дипломирането си. Процентът на заетите хора нараства до 99% пет години след дипломирането (99% инженерство, 98% архитектура, 98% дизайн).

Редовните такси за обучение се оформят въз основа на семейните доходи и варират между EUR 900 и EUR 3899. Студентите имат възможност да кандидатстват за пълна стипендия, която покрива не само таксата за обучение, но и разходите по настаняване.

Преподавателският колектив на учебното заведение през годините включва известни професори като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. Джулио НАТА. Сред именитите възпитаници на университета са световно известният моден дизайнер Джан Франко ФЕРЕ, изобретателят на хеликоптера Енрико ФОРЛАНИНИ и основателят на популярна италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста „ПИРЕЛИ“.

По време на изложението Study in Italy 2023, което ще се проведе на 14 октомври 2023 г. в София, ще имате възможност да се срещнете с представители на университет №1 в Италия. Програмата на изложението включва и индивидуална презентация на учебното заведение, което ще се проведе в отделна зала.

Регистрирай се за събитието