Защо образование в Италия?

През последните години, Италия се очертава като една от най-предпочитаните европейски образователни дестинации сред българските и международни студенти. Средиземноморската страна е елегантна, артистична и вълнуваща. Гордее се с богата академична традиция и с едни от най-добрите университети в света, които заемат водещи позиции в европейските и световни класации за висше образование.

Наред с голямото разнообразие от програми на италиански, днес все повече университети и академии в Италия предлагат обучение и на английски език.

Това прави образованието в Италия по-достъпно и благоприятства за създаването на една приобщаваща, високоефективна среда – ключов фактор за развитието на всеки амбициозен млад човек.

Научи повече

Стипендии за образование в Италия

След Brexit и новите условия за обучение и студентско финансиране, които той донесе със себе си на Острова, на много студенти им се наложи да се преориентират в търсенето си на качествено, международно признато образование. Това отвори нови хоризонти и редица нови възможности, които до този момент не бяха толкова добре познати за българския кандидат-студент. Сред тях е и висшето образование в Италия, което е и изглежда за дълго ще остане по-достъпно от това в други европейски държави, сред които Великобритания, Швейцария и др.

Италия провежда изключително социална политика по отношение на образованието. Тук всеки студент има право на достъп до качествено образование, без значение от своите финансови възможности.

За да се превърне тази държавна политика в реалност, се прилагат множество начини за намаляване на таксите за обучение. Освен с отстъпки за ранно кандидатстване, стипендии на база успех или креативност, студентите в Италия могат да се възползват и от намаляване на таксата на база семейни доходи. Това е и най-предпочитаният начин за редуциране на разходите за обучение от българските студенти. Той има дава възможност да заплащат такси близки до минималните за всеки университет. Възможно е и кандидатстване за DSU (държавно финансиране), като размерът на отпусканата финансова помощ може да покрие до 100% от разходите за живот, обучение и настаняване в Италия!

Образование в Италия със Скай Лайнс

Ако мечтаете за образование в Италия, но сте изправени пред множество неизвестни относно това какви процеси ви очакват, свържете се с нас – екипа на Скай Лайнс, за да поемем по този път заедно!

В своята над 20-годишна практика сме помогнали на стотици българските ученици и студенти да се ориентират в полето на средното и висше образование зад граница, и да направят възможно най-добрия избор за своето бъдеще.

Посочете ни в контактната форма от какво се интересувате, а ние ще се свържем с Вас, за да Ви предоставим повече информация. Освен възможност за лична консултация, попълнилите регистрационната форма по-долу, ще получат и достъп до нашата Facebook група, в която публикуваме интереснa информация оносно образованието в слънчева Италия.