Защо Италия

Защо да изберем образование в Италия?

 

1. Една от топ дестинациите за обучение в чужбина

Италия неизменно се нарежда сред десетте най-популярни дестинации за образование в чужбина. В Страната на ботуша ще се запознаете с още много чуждестранни студенти от източна и западна Европа, САЩ, Латинска Америка, Азия и Африка. След 2004 г. броят на държавните и частни университети в Италия значително нараства, за да отговори на увеличеното търсене на програми за висше образование. Днес повечето италиански университети предлагат богата гама от програми в области като архитектура, медицина, право, бизнес, икономика, мода, дизайн, информационни технологии, инженерни и хуманитарни науки.

2. Програми на английски език в Италия

Наред с огромния избор от програми на италиански, все повече университети въвеждат специалности и на английски език. Така че, ако все още не сте овладели звучната италианска реч, не се отчайвайте, защото можете да продължите своето образование на английски, докато на място изучавате езика на Данте.

3. Възможности за професионална реализация

Италия е с една от най-развитите и устойчиви икономики в света, която дори и в периоди на трудности и сътресения винаги успява да се задържи на върха. В северната част на страната се намира Ломбардия – един от най-богатите и гъсто населени индустриални райони не само в Италия, но и в Европа, чийто главен административен център е Милано. В отговор на все по-голямата нужда от млади специалисти с адекватна квалификация, университетите в региона разработват програмите си в тясно сътрудничество с бизнеса и индустрията, като по този начин не само отразяват бързо променящата се реалност, но и създават директна предпоставка за професионална реализация след дипломиране.

4. Италия – люлка на западната цивилизация

Образованието в Италия ще Ви предостави уникален достъп до безценни паметници на световната култура, изкуство и история. Средиземноморската страна е люлка на западната цивилизация, съхранила до наши дни реликви на древните култури и съкровища на римокатолическата църква.

5. Дългогодишна академична традиция

Страната има дългогодишна академична традиция и се гордее с едни от най-древните университети на стария континент. Някои от институциите за висше образование имат забележителни традиции, но същевременно бързо се адаптират към съвременните промени. В Италия се намира Болонския университет – най-древният, съществуващ до наши дни, университет в Европа, основан през 1088г. Днес средиземноморската държава е синоним на съвременната мода и дизайн, а учебните програми, които предлага в тези области, са сред най-търсените в света. Големи държавни университети като известната школа за архитектура и инженерни науки Politecnico di Milano са сред най-елитните професионални учебни заведения в Европа.

6. Приемливи такси за обучение

Държавните университети предлагат изключително приемливи годишни такси за обучение, които се изчисляват въз основа на семейните доходи, като варират от 800 до 3500 евро на година. Наред с ниските учебни такси, университетите предлагат различни стипендии, които в пълен размер могат да покрият не само таксата за обучение, но и разходите за настаняване и издръжка.

7. Прекрасен климат, дружелюбна среда и условия за туризъм

Италия е една от най-предпочитаните туристически дестинации. Климатът е прекрасен, а италианците са добре известни като топли и забавни личности. Истински ценители на добрата храна и развлеченията, с тях винаги ще бъдете в приятелска компания и дружелюбна среда. Прекрасната природа и многото забележителности на страната са още по-очарователни през топлите месеци. Освен студенти, бъдете пътешественици – посетете исторически паметници, пътувайте из красивата италианска провинция, прекарайте незабравими ваканции на море! А ако сте привърженици на екскурзиите в други страни, възползвайте се от чудесната локация на Италия в сърцето на континента!