Представяме ви продължение на статията за предимствата на Падуа като образователна дестинация и защо е така предпочитана от днешните студенти.

Вижте част първа тук

университети-в-италия

Конкуренция на Амстердам и Копенхаген

Падуа може спокойно да се конкурира с Амстердам, Копенхаген и Оксфорд що се отнася до велосипеден транспорт. Колелото е предпочитан начин за придвижване на почти всички в града, а и инфраструктурата го позволява. Но все пак, за да сте по-спокойни, не забравяте за каската.

За студентите, които имат интерес към оперното изкуство, театрите в града имат специална програма, която им позволява да посещават опери с билет на цена от 3 евро.

Нови предизвикателства, нови приятели

В която и страна да изберете да учите висше образование, образованието в чужбина ще ви изкара извън зоната на комфорт и ще ви вдъхнови да опитате нови неща. Университетът в Падуа дава доста възможности за извънкласни активности, участия в различни организации и клубове по интереси, които се управляват от самите студенти.

Много университети предлагат безплатни уроци по италиански за чуждiте студенти. Ако университетът, който сте избрали, има такава опция, не я изпускайте! Малко знания по италиански ще ви помогнат да усетите по-добре местната култура, и да се адаптирате към промяната доста по-лесно. А и това ще ви позволи да комуникирате с повече хора и да намирате нови приятели.

Международната общност и студентските организации в Падуа организират партита, събития или тематични вечери всяка седмица. Може дори да нямате време да посетите всички тях!

Разходете се до близките градове

Падуа е град с изключително развита инфраструктура, която предлага лесна комуникация по въздух, с влак, с автобус или кола.

Италианският град се намира в региона Венето, в близост до Венеция, Верона, и Тревизо. Той е и на само 2 часа път с влак до Милано. Освен тях има и много други очарователни малки градчета, до които лесно се стига с велосипед и са чудесен избор за един релаксиращ уикенд след седмица учене.

Ако искате да научите какви са възможностите да продължите образованието си в университета в Падуа, регистрирайте се за предстоящия информационен семинар в София! Събитието ще се състои на 13 февруари, от 18:30 часа в “Гранд Хотел Милениум София”. Участието е безплатно, след предварителна регистрация тук. 

Всички университети в Италия, за които можем да ви съдействаме при кандидатстване напълно безплатно, ще откриете тук.