Защо да изберем точно Падуа за наша образователна дестинация в Италия?

В последните години все повече хора избират да продължат висшето си образование в Италия. Макар по-голяма част от тях да се насочват към столицата Рим или меката на модата и дизайна – Милано, има и много други градове, в които си заслужава да отидеш, за да учиш в чужбина. Представяме ви един от тях – Падуа.

Регистрирайте се за семинар в София на втория най-стар университет в Италия – University of Padova

 

Студентското градче, в което никога не скучаеш

Падуа е предпочитана университетска дестинация още от създаването на университета в града през далечната 1222. Към днешна дата, 30 % от местните жители са студенти. Така че с ръка на сърцето можем да кажем, че Падуа е студентско градче, което съчетава чарът на малък град с възможностите и развлеченията на голям. Музеи, средновековна архитектура и исторически сгради стоят редом до стилни бутици и уютни кафенета, барове и ресторанти, които често се посещават от студентите в Падуа. Особено от онези от тях, които са почитатели на „хипстър“ културата.

Любителите на музиката също няма да скучаят – градът е домакин на редица фестивали – от трап до опера, джаз и поп. В Падуа освен 20 музея, се намира и първата в Европа университетска ботаническа градина – Orto Botanico di Padova. Тя е създадена през далечната 1545 година.

Един от най-старите университети в Европа

University of Padova е вторият най-стар университет в Италия, който през 2022 празнува 800 години от създаването си. Огромният набор от програми на английски език в разнообразни области привлича стотици студенти от цял свят. „Избрах да уча в University of Padova, защото е един от най-добрите в Италия и от малкото, които предлагат магистратурата, която исках да уча. Професорите са страхотни и винаги се опитват да се подобрят спрямо изискванията и нуждите на студентите“, споделя един от тях.

Кулинарен рай и домът на Аперол

За храната в Италия могат да се напишат многотомни романи. Едва ли има човек, който е равнодушен към паста, пица, джелато, еспресо и всички останали кулинарни изкушения, които ще го посрещнат на Апенините. Има нещо обаче, което може би не знаете. Аперол – ключовата съставка на известния Aperol Spritz, е създадена именно в Падуа. По традиция, приятелите често се събират вечер на някой площад или пиаца, както го наричат италианците, за да се насладят на чаша Aperol Spritz.

Ако искате да научите повече за възможностите да продължите образованието си в университета в Падуа и защо градът е така предпочитана образователна дестинация в Италия, следете блога за продължението на статията. Екипът на Скай Лайнс е на среща, за да ви съдействаме с актуална и подробна информация за образованието в чужбина.