Ако ви предстои да изберете университет за своето обучение в Италия, то най-вероятно се интересувате от такива институции, които предлагат обучение на ниски цени.

На 27 и 28.02.2021г. ще се проведе онлайн изложение за висше образование в Италия – Virtual Study in Italy 2021. За да се включите в него се изисква само регистрация.

Учебните заведения в средиземноморската страна предлагат множество възможности за студентско финансиране на образованието, от които бихте могли да се възползвате. В тази статия, за всички бъдещи студенти в Ca’Foscari University of Venice, поместихме повече информация относно възможностите за намаляване на таксата за обучение.

За университета

Ca’Foscari University of Venice е първото интернационално бизнес училище в Италия. На английски език, университетът предлага 4 бакалавърски и 16 магистърски програмите в следните области: Бизнес и Мениджмънт, Икономика и Финанси, Компютърни науки, IT и Комуникации, Културология и Лингвистика, Маркетинг, Реклама и PR, Физика и Природни науки, Международни отношения и др. Учебното заведение е включено в множество програми за обмен на студенти, благодарение на които ще имате шанса да прекарате семестър или година в университет в чужбина. Освен това, в Ca‘Foscari можете да се обучавате в съвместни и двойни програми, предлагани в сътрудничество с други европейски и световни университети, сред които Сорбоната в Париж и Технологичния институт на Стивънс в Щатите.

Обучение в Италия на ниски цени – мисията възможна! 

Таксите за обучение в Ca’Foscari за поредна година остават едни от най-ниските в страната. За 3-годишните бакалавърски програми повечето студенти заплащат такса в размер на 1900 евро, а за магистърските – 2100. Университетът не престава да работи в полза на това повече студенти да има достъп до качествено образование. В резултат на това, бизнес училището в Иалия предлага няколко възможности, с които допълнително бихте могли да редуцирате таксата си или дори да се обучавате напълно безплатно.

Студентското финансиране и стипендии в Италия се базират на два основни критерия:

Успех –  Ca’ Foscari University of Venice предлага 100 стипендии на студенти с висок успех, в размер на годишната такса за обучение през академичната 2021/22 година. Тази стипендия може да бъде запазена и за последващите години на обучението, ако студентът отговори на съответните изисквания. В допълнение към това, висшето учебно заведение в Италия ви предлага възможност да кандидатствате за една от общо 90-те еднократни стипендии, в размер на 5000 евро, която освен таксата на университета, би покрила и други разходи за живот и настаняване в Италия. Семейни доходи студентите в Италия могат да кандидатстват за една допълнителна стипендия, която не се отпуска от университета, а е държавно финансирана. Тази стипендия изцяло освобождава студентите от заплащането на такса за обучение и осигурява допълнителни средства ( в размер на до 5000 евро), с които биха могли да бъдат подпомогнат или изцяло покрият допълнителните си годишни разходи (за живот, настаняване, учебници). Основният критерии за одобрение и получаване на тази стипендия са доходите на семейството (включва информация за работни възнаграждения, притежаваното недвижимо имущество и др.), но се взима предвид и успеха на бъдещия или настоящ студент. За държавно финансиране студентите могат да кандидатстват всяка година. *** Ако желаете да получите съдействие при кандидатстване в перстижното учебно заведение в Италия, както и се интересувате от допълнителна информация относно възможностите за стипендии и държавно финансиране, свържете с нас на info@skylines-bg.com. С радост ще Ви съдействаме и ще Ви помогнем да сбъднете своята мечта за образование в Италия, която сега е по-достъпна от всякога.