Имайки предвид огромното разнообразие от университети и програми в Италия, за мнозина от вас изборът на най-подходящо висше учебно заведение вероятно е нелека задача.

Агенция Скай Лайнс е винаги на разположение да отговори на всички ваши въпроси, но сме съгласни, че няма по-добър начин да се запознаете с избран университет в Италия, от това да го посетите, да се срещнете и разговаряте с негов представител. Ето защо, няколко пъти в годината университетите в Италия, с които си партнираме, организират Дни на отворените врати. Тази инициатива ви позволява да разгледате отвътре и да се запознаете с академичната методология на предпочитаното учебно заведение. Open days предоставят и чудесна възможност да получите ценна информация и съвети за обучението и студентския живот в Италия от настоящи студенти.

През февруари, за студентите интересуващите се от висше образование – бакалавър или магистър в Италия, Ca’Foscari University of Venice организира Open Days, които ще се проведат изцяло онлайн.

Събитието e планирано за периода 14-21 февруари и включва серия от онлайн семинари, по време на които ще научите повече за:

  • Бакалавърските, магистърски и Foundation year програми на италианския университет
  • Условия за кандидатстване, такси, стипендии и настаняване
  • Езиковите курсове и програмите за обмен, предлагани от университета

Лекциите ще се провеждат от преподаватели и настоящи студенти в Ca’Foscari University of Venice.

График и регистрация за Online Open Days в Ca’Foscari Univerisity of Venice

  • 14/02 – English-taught bachelor’s degrees
  • 15/02 – 18/02 – English-taught master’s degrees
  • 19/02 – Student services, opportunities and how to apply
  • 21/02 – Foundation Year

Участието във всички събития е напълно безплатно. За да се включите е необходимо да направите предварителна регистрация тук.

Друга важна информация, която бихме искали да споделим с вас касае възможностите за стипендии в Ca’Foscari University of Venice.

През академичната 2022/23 година, ще бъде увеличен размерът на стипендиите за студенти с високи академични постижения! Те ще могат да бъдат подновявани през целия период на обучението в бакалавърска или магистърска програма и възлизат в размер на:

  • 6500 евро/ год. за обучение в бакалавърска програма на английски или италиански език.
  • 7000 или 8500 евро/ год. за обучение в двугодишна магистърска програма на английски/италиански език.

За да научите на какви условия е необходимо да отговаряте и как да кандидатствате за тази или друга стипендия за обучение в Ca’Foscari University of Venice, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.