Последен шанс за кандидатстване в Politecnico di MIlano за септемврийски прием – 04 август. Факултет по инженерни науки.

Politecnico di Milano е основан през 1863 год. Със своите 40 000 студенти, той е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери сред техническите университети в Италия.

Държавният университет е предпочитано място за обучение, заради високите академични постижения и позициите му в световните ранглисти за висше образование.

Сред неговите  възпитаници са световноизвестният моден дизайнер Джанфранко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Politecnico di Milano  е сред най-авторитетните технически университети в света и най-добрите 10 в Европа (QS World University Rankings). Според последната класация от 2017 г. учебното заведение печели лидерската позиция в Италия за „Архитектура и дизайн”  и „Инжeнерни науки”!

Таксите в държавнитe университети в Италия се определят на база семейни доходи. Учебната такса за една академична година в Politecnico di Milano е между EUR 900 и EUR 3500, като повечето от българските кандидати заплащат около 1000 евро.

След успешно натрупване на 180 учебни кредита (завършена трета година) студентите, които следват инженерна специланост с петгодишен цикъл на обучение в България, могат да се прехвърлят в Politecnico di Milano и да завършат магистратура там.

Студентите с отличен успех могат да кандидатстват за  стипендии в размер от 3000 до 10 000 евро. Държавата също осигурява възможности за допълнителна финансова помощ в размер до 5100 евро. И двете стипендии могат да покрият както таксата за обучение, така и част от разноските за настаняване и храна.

Факултет по инженерни науки:

Aeronautical Engineering
Automation and Control Engineering
Biomedical Engineering
Building and Architectural Engineering
Building Engineering
Chemical Engineering
Civil Engineering
Civil Engineering for Risk Mitigation
Computer Science and Engineering
Electrical Engineering
Electronics Engineering
Energy Engineering
Engineering Physics
Environmental and Land Planning Engineering
Geoinformatics Engineering
Management Engineering
Management of Built Environment
Materials Engineering and Nanotechnology
Mathematical Engineering
Mechanical Engineering
Nuclear Engineering
Safety and Prevention Engineering in the Process Industry
Space Engineering
Telecommunication Engineering

Приемът на кандидатстудентски документи за обучение в Politecnico di Milano със старт от септември 2017 изтича на 04 август 2017 г. Августовският прием е чудесен шанс за всички, които не са успели:

  • да кандидатстват по-рано;
  • не са имали 180 кредита;
  • не са имали сертификат за владеене на английски или италиански език;

Допълнителна информация относно подготовка за кандидатстване в избрана от Вас специалност, можете да получите тук като попълните регистрационната форма.