Последен шанс за кандидатстване в Politecnico di Milano за септемврийски прием: 04 август. Факултет по дизайн.

Politecnico di Milano е основан през 1863 год. Със своите 40 000 студенти, той е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери сред техническите университети в Италия.

Държавният университет е предпочитано място за обучение, заради високите академични постижения и позициите му в световните ранглисти за висше образование.

Сред неговите  възпитаници са световноизвестният моден дизайнер Джанфранко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Politecnico di Milano  е сред най-авторитетните технически университети в света и най-добрите 10 в Европа (QS World University Rankings). Според последната класация от 2017 г. учебното заведение печели лидерската позиция в Италия за „Архитектура и дизайн”  и „Инжeнерни науки”!

Таксите в държавнитe университети в Италия се определят на база семейни доходи. Учебната такса за една академична година в Politecnico di Milano е между EUR 900 и EUR 3500, като повечето от българските кандидати заплащат около 1000 евро.

След успешно натрупване на 180 учебни кредита (завършена трета година) студентите, които следват архитектура с петгодишен цикъл на обучение в България, могат да се прехвърлят в Politecnico di Milano и да завършат магистратура там.

Студентите с отличен успех могат да кандидатстват за  стипендии в размер от 3000 до 10 000 евро. Държавата също осигурява възможности за допълнителна финансова помощ в размер до 5100 евро. И двете стипендии могат да покрият както таксата за обучение, така и част от разноските за настаняване и храна.

Факултет по дизайн:

Магистърски програми /2 год./

Design for the Fashion System

Integrated Product Design

Digital and Interaction Design

Interior and Spatial Design

Product Service System Design

Yacht & Cruising Vessel Design

Приемът на кандидатстудентски документи за обучение в Politecnico di Milano със старт от септември 2017 изтича на 04 август 2017 г. Августовският прием е чудесен шанс за всички, които не са успели:

  • да кандидатстват по-рано;
  • не са имали 180 кредита;
  • да подготвят портфолиото си;
  • не са имали сертификат за владеене на английски или италиански език;

Допълнителна информация относно подготовката за кандидатстване в избрана от Вас специалност, може да получите тук като попълните регистрационната форма.