На 7 януари ще бъде отворено кандидатстването за специалност Психология в University of Padova – Италия!

Като официален представител на италианския университет – University of Padova, услугите на Скай Лайнс за кандидатстване и записване са напълно безплатни. Не се колебайте да се обърнете към нас за допълнителна информация и съдействие.

University of Padova предлага две бакалавърски програми по Психология на английски език:

  • Psychological science (присъствено обучение)
  • Techniques and Methods in Psychological Science (онлайн обучение)

Кандидатстване и срокове за учебната 2022/23

Приемът и в двете бакалавърски програми по психология на английски език е изцяло въз основа на резултат от онлайн тест English TOLC-PSI, администриран от CISIA. Кандидатстването е организирано в два последователни етапа.

  • Първи етап (по документи): 7 януари – 7 март 2022 – в този период се действа с регистрация в онлайн платформата на университета, предоставяне на определени документи и заплащане на такса от 30 евро.
  • Втори етап (English TOLC-PSI): 28-31 март 2022 – кандидатите, които отговарят на изискванията и са подали документите си в срок, ще бъдат регистрирани автоматично за English TOLC-PSI, който ще се проведе онлайн в периода 28-31 март 2022.

Информация за English TOLC-PSI

Провежда се онлайн, изцяло на английски език и се състои от 50 въпроса. Времето за попълване на теста е 95 минути. Всеки въпрос има 5 възможни отговора, като само 1 от тях е верен. Въпросите са разпределени както следва:

  • Reading comprehension (2 extracts) 10 questions 20 minutes
  • Numerical reasoning 10 questions 20 minutes
  • Verbal reasoning 10 questions 20 minutes
  • Biology 10 questions 15 minutes
  • Mathematics 10 questions 20 minutes

TOTAL 50 questions 95 minutes

Вижте прикачения файл TOLC-PSI-English-Test-Syllabus.pdf с повече информация за съдържанието на теста по секции.

След 16 март 2022 на следните уебстраници ще бъде публикувана допълнителна информация за техническите изисквания, които всеки кандидат за специалност Психология следва да изпълни:

Предварително можете да се запознаете с техническите изисквания на CISIA ТУК>> 

Във връзка с предстоящото отваряне на първи етап от кандидатстването, не се колебайте да ни потърсите! С радост ще споделим дългогодишния си опит по отношение на кандидатстване в италиански университети, ще съдействаме за успешното изготвяне на необходимите документи и ще бъдем до Вас през целия кандидат-студентски процес.