Istituto Europeo di Design (IED) – една от водеща академия за мода, дизайн и визуални изкуства, обявява конкурс за стипендии за обучение в Италия!

Конкурсът за стипендии е отворен за кандидати на възраст 18-26 години, които желаят да продължат своето образование в бакалавърска програма с креативна насоченост.

Участието в конкурса за стипендии за обучение в IED Италия ти дава възможност да спечелиш една от общо 170 стипендии.Финансирането се отпуска от Istituto Europeo di Design и Accademia di Belle Arti “Aldo Galli”. То покрива 50% от таксата за обучение в Италия. Конкурсът е предназначен за кандидати с интереси в следните области: Design, Fashion, Visual Arts, Restoration, Communication.   

Освен стандартните документи за кандидатстване, IED очаква от кандидатите да предоставят и креативен проект.

Основната тема на конкурса за стипендии касае дистанцията, която беляза целия свят през последната година. Изискванията за креативния проект са различни за всяка бакалавърска програма, но най-общо разглеждат последиците и явленията, които социалната, географска и културна дистанция внесе в живота ни, а именно:

  • Раздели ни от нашите семейства, приятели и колеги;
  • Ограничи свободното ни придвижване и направи света да изглежда по-малък;
  • Обуслови нуждата да останем затворени в домовете си и да станем по-близки с природата.
  • Показа ни кои са наистина важните неща в живота и колко малко е необходимо, за да бъдем щастливи;
  • Направи ни по-далечни – вече не се здрависваме, не дръзваме да се прегърнем когато се срещнем;
  • Създаде огромни икономически и финансови трудности за всички страни по света;
  • Отдалечи ни от „големите“ ни проблеми и за миг те се превърнаха в пренебрежимо малки;

През последната година Istituto Europeo di Design често поставя дистанцията във фокуса на студентските проекти и в работата на академичния и административен състав. Академията развива и усъвършенства нови методологии за обучение и общуване чрез технологиите, благодарение на които следва утрешните предизвикателства да са нещо, от което не бива да се страхуваме.

Сега е твой ред!

Избери бакалавърската програма, за която желаеш да кандидатстваш и подготви проект, в който изразяваш своето разбиране за дистанцията и начина, по който тя ни промени през последната година.

Не губи време, а се свържи с нас, за да научиш повече за конкретните изисквания за кандидатстване. Крайният срок за участие в конкурса е 15 май 2021.