Една от най-важните стъпки, които следват след като решението за образование в Италия вече е факт, е планирането на разходите, свързани с него.

В статията Образование в Италия – колко ще ни струва? накратко ви представихме ориентировъчните разходи на един студент в Италия. Те, разбира се, не са еднакви за всички, но са добра отправна точка при формирането на бюджета ви за висше образование в Италия.

Едно от първите неща, с които запознаваме кандидат-студентите, избрали да се възползват от нашите услуги, са възможностите за намаляване на таксата за обучение. Това е възможно, благодарение на голямото разнообразие от стипендии и отстъпки, които вече почти всички университети в Италия предлагат. Намаляването на таксата на база семейни доходи е един от най-предпочитаните начини за редуциране на таксата, следвани от различните стипендии за успех и отстъпки за ранно записване.

стипендии ied

За тези от вас, които се интересуват от висше образование в областта на мода, дизайн, визуални комуникации или арт мениджмънт, събрахме на едно място всички актуални към момента кампании за кандидатстване с отстъпка или стипендия в Istituto Europeo di Design.

Отстъпки и стипендии за обучение в бакалавърски програми в IED

  • Конкурс за стипендии на стойност 50% – в него могат да се включат кандидати в 12 клас или вече завършили средното си образование. Освен стандартен пакет от документи за кандидатстване, е необходимо да изготвите и креативен проект по зададена от академията тема. Краен срок за участие – 5 май.
  • Early Bird отстъпка в размер на 10% от таксата за обучение – за да се възползвате от нея е необходимо да кандидатствате и запишете до 24 май, след което до 28 юли да заплатите пълния размер на годишната такса за обучение.
  • Намаляване на таксата за обучение на база семейни доходи – желаещите да се възползват от тази стипендия предоставят набор от документи, предоставящи информация за финансовото състояние на семейството през 2021 г. 90% от нашите студенти в IED се обучават с такава стипендия, като тя може да бъде комбинирана със стипендия за креативност (50%) или с отстъпка за ранно записване(10%).

Отстъпки и стипендии за обучение в магистърски програми в IED

  • Конкурс за стипендии на стойност 50% – и тук кандидатстването е на база креативност, но се взима предвид и информацията за предишно образование, професионален или друг опит в областта. Сроковете за кандидатстване са: 26 април – за програми със старт на обучение през ноември 2022 и 7 юни – за магистърски специализации, стартиращи през януари 2023.
  • Very Early Bird отстъпка – за да се възползвате от 15% отстъпка е необходимо да кандидатствате и запишете в магистърска програма в следните срокове: 26 април – за курсове със старт ноември 2022 и 15 юни – ако желаете да започнете обучението си през януари или февруари 2023.

Отстъпки за летни програми в IED

Италианската академия предлага изключително интересни летни курсове, благодарение на които в кратък срок бихте могли да добиете основни знания и умения в предпочитаната дисциплина. Идеален избор са за ученици в 11 и 12 клас, които желаят да се докоснат до методологията на преподаване, както и да натрупат опит, който да им бъде полезен при подготовката на портфолиото за кандидатстване. За да се възползвате от 15% отстъпка за обучение в летен курс в Италия е необходимо да се запишете до 20 май.

***

За повече информация относно актуалните кампании за записване с отстъпка или стипендия в IED, заповядайте на семинарите в София и Варна. Ако нямате възможност да се включите, можете да се свържете с нас за допълнителни подробности на p.lambova@skylines-bg.com.