В статията Студент в Италия vol. 1 ви запознахме с видовете студентско настаняване в Италия.

Като бъдещ студент в Италия, има още няколко важни въпроса, на които е необходимо да си отговорите преди да започнете търсенето на квартира или общежитие:

  • Какво би било удобното за вас разстояние до избраното учебно заведение в Италия?
  • В какъв тип жилище предпочитате да живеете? Предпочитан тип локация – център, покрайнините на града?
  • Колко време бихте отделили за пътуване?
  • Бихте ли споделяли едно жилище с други студенти? Ако да – с колко? От какъв пол?
  • Имате ли някакви специални изисквания към жилището – гледка, самостоятелна баня или друго?
  • Каква е сумата, която бихте отделили за месечен наем?

Допълнителни разходи

Освен месечният наем е добре да предвидите и допълнителните разходи, които включват ток, топла и студента вода, отопление, такса смет, паркинг (ако имате кола) и транспорт от и до учебното заведение.

Съвети за намиране на най-подходящото студентско настаняване за всеки студент в Италия

Избирайте! Не се чувствайте длъжни да наемете първото жилище, на което направите оглед. Дългосрочното настаняването в чужда държава не е шега работа, заради което и трябва да разполагате с необходимото време за търсене и взимане на най-доброто решение.

Започнете търсенето навреме! Стартирайте търсенето на настаняване поне няколко месеца преди очакваната дата за пристигане в Италия. Уверете се, че сте открили и запазили своето място преди старта на учебната година. Търсенето на настаняване в последния момент може да ви отнеме от удоволствието, което иначе носят животът и следването в Италия.

Четете! Препоръчваме ви да четете внимателно договорите за наем, които сключвате. Бъдете наясно какво включва и какво не месечната сума, под която се подписвате. Това би ви спестило доста излишни главоболия.

***

Ако имате допълнителни въпроси относно настаняването, живота и обучението в Италия, не се колебайте да ги изпращате на info@skylines-bg.com.