3.   Възможности за професионална реализация

Образованието в Италия предоставя добри възможности за последваща професионална реализация. В отговор на все по-голямата нужда от млади специалисти с надеждна и адекватна квалификация, университетите в Италия разработват програмите съобразно търсенето на бизнеса и индустрията. По този начин те не само отразяват бързо променящата се реалност, но и създават директна предпоставка за професионална реализация след дипломиране. В периода на своето обучение в някои университети и академии в Италия, младежите имат възможност да работят върху реални проекти, възложени от международни компании, сред които P&G, Maserati, Swarovski, Versace, Trussardi, Motorola,Bayer, Adidas, Fiat, Tommy Hilfiger, BMW Design, De Beers, и др. По този начин те се подготвят за уверено навлизане на пазара на труда и развиват своите умения, като прилагат наученото на практика.

4.   Дългогодишна академична традиция

Страната има дългогодишна академична традиция. Тя се гордее с едни от най-древните университети на Стария континент. Голяма част от институциите за висше образование в Италия се гордеят със забележителните си традиции в сферата на образованието. Те, в същото време, не спират да се развиват и адаптират към непрестанно променящия се свят и бизнес. Именно в Италия се намират най-старите, съществуващи и до сега, университети в Европа. Днес средиземноморската държава е олицетворение на съвременната мода и дизайн, а учебните програми в тези области, които университетите в Италия предлагат, са сред най-търсените в света. Големи държавни университети като известната школа за архитектура и инженерни науки Politecnico di Milano са сред най-елитните професионални учебни заведения в Европа.

5.   Условия за туризъм, прекрасен климат и дружелюбна социална среда

За никого не е изненада, че Италия е една от най-предпочитаните туристически дестинации. Климатът е примамлив, а италианците са добре известни като топли, сърдечни и забавни личности. Истински ценители на вкусната, ароматна и традиционна храна. Те умеят да се забавляват и страната предлага множество развлечения. Организират се Jazz партита, RNB фестивали, по улиците винаги има перформанс артисти и талантливи музиканти. Не е нужно да планирате нещо специално, достатъчно е да излезете от дома си и до 5 минути ще сте намерили забава, към която можете да се присъедините.

Образованието в Италия не е само в университета – многото забележителности, музей и архитектурни паметници могат да разширят кръгозора ви.  Освен студенти, бъдете и пътешественици. Пътувайте из красивата италианска провинция, прекарайте незабравими ваканции на море, включете се в различни социални инициативи, участвайте в беседи! А ако не сте привърженици на екскурзиите в други страни, възползвайте се от чудесната локация на Италия в сърцето на континента!

Успяхме ли да ви убедим? Ако все още се колебаете и търсите още причини, подкрепящи тезата ни, че образованието в Италия е винаги добра идея, не пропускайте онлайн информационните срещи с водещи италиански университети, които ще се проведат в рамките на Vitual Study in Italy fair.

Повече информация за участниците, както и програма на събитието, ще откриете тук