Завършили в Domus Academy печелят награди за дизайн на 2 континента!

Само за месец трима възпитаници на миланската академия за мода и дизайн Domus Academy спечелиха награди на 2 континента!

Италия

Омар Кибан, завършил едногодишната специализация по Urban Vision & Architectural Design, спечели международния конкурс Nuove Ecologie Urbane в Милано. Конкурсът има за цел създаването на дизайнерски обекти, свързани с опазването на околната среда. Проектът на Омар е озаглавен Mi.Mobili представя нова концепция за известната миланската гара Garibaldi, която комбинира функционалност и естетика.

Канада

Симон Беланжер, специализирал Fashion Design в Domus Academy и част от марката UNTTLD, грабна приза на Сваровски за изгряващ талант на Канадските награди по изкуство и мода. CAFA Swarovski Award определи Симон и неговия бранд UNTTLD за „истинска творческа сила в модата в Канада“.

Германия

Студентите в едногодишната специализация по Product Design Франсиско Гомес Паз и Родрио Торес са тазгодишните носители на наградата Red Dot Design Award. Франсиско бе удостоен с приза Best of the Best за лампата Mesh, благодарение на иновация не само във формата, но и за естетичната и технологична иновация на дизайна, който превръща Mesh в уникален продукт.

Родриго Торес пък получи наградата за Product Design за дизайна на луксозните смесители за баня Il Bagno Alessi SENSE. Дизайнът се отличава с иновативен начин на пестене на вода, без да прави компромиси на естетично или функционално ниво.

Повече информация за академията за мода и дизайн Domus Academy ще откриете тук.