Италия – избор на студентите

Италия е интересна съвкупност от история, богата култура, красиви пейзажи, отлична храна и щастливи и спокойни хора. Тя е предпочитана дестинация за обучение от много международни студенти. Университетите и колежите в Италия предлагат висококачествено образование в сферата на бизнеса, съчетано с практически умения, които акцентират върху маркетинга, финансите, счетоводството и управлението. Предлагат се и стипендии и финансова помощ за учащите. Много утвърдени интернационални компании работят в колаборация с образователните институции и осигуряват стаж и работа по реални проекти с професионалисти от различни браншове. Бакалавърските програми в в много учебни заведения в Италия са и на английски език. Таксите и разходите за живот са сравнително по-ниски от други европейски държави.

Образование в Италия

Защо да изберете да учите бакалавър Бизнес администрация ?

Пред завършилите тази специалност се открива широка гама от възможности за кариера в различни области като финанси, маркетинг, счетоводство, човешки ресурси и управление. Студентите развиват аналитични умения, способности за решаване на проблеми и комуникация, които са ценни както в техния личен, така и професионален живот. Много от тях избират точно тази програма, за да придобият необходимите знания, за да създадат и управляват успешно своя бизнес. Дори и да не успеят да развият собствен проект, завършилите работят на високопоставени позиции със стабилни доходи и успешна кариера.

В кои сфери можете да се реализирате?

  • Маркетинг: маркетингови проучвания, управление на продукти, брандиране, реклама или връзки с обществеността.
  • Финанси: финансов анализатор, инвестиционен банкер или мениджър на корпоративни финанси.
  • Човешки ресурси: подбор на кадри, обучение и развитие, компенсации, възнаграждения и взаимоотношения със служителите.
  • Оперативни дейности – управление на вериги, логистика, производство или осигуряване на качеството.
  • Консултиране: за подобряване на бизнеса, стратегии, маркетинг или финанси

Къде в Италия можете да изучавате Бизнес администрация?

 

Ca’ Foscari University

Учебното заведение е един от най-реномираните университети в Италия. Създаден през 1868 г. той е първото бизнес училище в страната и второто в Европа. Разполага с 8 факултета, в които студентите се обучават в международна среда с новаторски и модерен подход на преподаване. Учебните програми са иновативни, институтът работи в тясно сътрудничество с университети от цял свят като главна цел е да се насърчи на мобилността в областта на образованието и научните изследвания. Ca’ Foscari активно взема участие в европейски и международни програми за технологични изследвания, образование и проекти, свързани с партньорски институции от всички континенти. Наред с ученето, различни културни събития съпътстват студентите през годините.

>> Business Administration

Изисквания за прием :

  • I етап – по документи
  • II етап – изпит

Очаквайте продължение на статията!

Ако имате нужда да получите повече информация за кандидатстване в избрания от Вас университет, свържете се с нас на телефон: 02/ 987 9958 или на имейл: info@skylines-bg.com.