Accademia Costume & Moda

Град

Рим

Език

Италиански език
i

Тип

Професионален курс

Възраст

над 18

Модната академия

Основата през 1964 г. академия е 2-то най-добро училище за мода в света, според класацията  “The Best Fashion Schools in the World 2019″ на The Business Of Fashion (BoF). ACM е смятана за жива лаборатория, в която се срещат идеите и научните изследвания – място за “срещи, комуникации и живот”. Методологията основана на непрестанно изследване на съвременните културни и социални особености, съчетано с прилагането на най-иновативните дизайн методи, е ключът към успешната подготовка на млади професионалисти, готови да отговорят и на най-капризните очаквания на пазара на труда и бизнеса.

През 2016, 2018 и 2019 г. академията е единственото италианско учебно заведение, което е сред победители от престижния конкурс на LVMH Graduate Prize, подкрепящ развитието на млади студенти, които се намират в началото на своята професионална подкрепа.

Още информация за учебното заведение можете да разгледате тук.

Програми

Освен акредитирани от Министерството на образованието и научните изследвания в Италия (MIUR) бакалавърски и магистърски програми, Academia Costume e Moda предлага и интензивни и летни курсове, както и професионални програми. Целта на тези курсове е да предоставят и задълбочат познанията на курсистите за комуникациите, модата и нейните основни характеристики. В рамките на тези краткосрочни програми, участниците имат възможност да придобият и развият ценни умения за последващото им обучение и професионално развитие.

Професионални курсове:

Интензивни курсове:

Летни курсове:

Настаняване

Академията работи в партньорство с агенция за настаняване в Рим.

Такси

Цената варира според избрания курс.