Home Събития Презентация и творчески семинар на IED в България

Презентация и творчески семинар на IED в България

Срещни се с представители на Istituto Europeo di Design (IED) в България

На 24 и 25 февруари една от най-значимите академии за мода, изкуство и дизайн в Европа – Istituto Europeo di Design (IED) ще проведе презентации и творчески семинари във Варна и София както следва:

  • Варна – 24 февруари, “Хотел – галерия Графит”, 10:30 часа
  • София – 25 февруари , “Гранд Хотел Милениум София”, 11:00 часа

Регистрирай се

 

Istituto Europeo di Design (IED)

IED е сред водещите образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации в Европа. Академията предлага едни от най-всеобхватните програми на английски, италиански и испански език. Сред най-атрактивните специалности са: Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Продуктов дизайн, Автомобилен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт, Анимация, Видео и Аудио дизайн.

По време на обучението си студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации, което значително улеснява навлизането им в професионалния живот. Ежегодно близо 100 компании, сред които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips и др., участват с различни активности в академичната подготовка.

Презентация и творчески семинар на IED във Варна и София

Презентациите на 24 и 25 февруари ще представят академията, програмите на обучение, възможностите за стипендии и кариерно развитие.

За тези, които се интересуват от бакалавърски програми с креативна насоченост, ще се проведат и специализирани творчески уъркшопове на тема Made in Italy Icons. Лектор на семинарите ще бъде Джиневра Франчи  –  съосновател на Cono Studio, консултант и лектор с опит в Design Thinking и Startup Innovation в кампуса на IED  в Милано.

Участниците ще се впуснат в творческо пътешествие към преосмисляне и интерпретиране на икони на италиански дизайн, вдъхвайки нов живот на вечната класика.От емблематични мебели и комуникация до легендарни модни детайли, младежите ще бъдат насърчавани да изследват иновативни възможности, докато запазват същността на това, което прави тези дизайни трайни символи на италианското творчество.
Чрез практически упражнения и съвместна работа, дискусии, уъркшопът ще предизвика участниците да представят своите уникални перспективи към вече утвърдени италиански дизайнерски шедьоври.
Целта е да се генерират свежи, съвременни дизайни, които отдават почит на богатото дизайнерско наследство на Италия.

 

Входът за презентацията и творческия семинар на IED е безплатен, с предварителна регистрация във формата, която следва.

The event is finished.

Date

24 - 25 фев. 2024
Expired!

Time

10:30 am
QR Code