Home Събития Презентация на University of Padova

Презентация на University of Padova

Знаете ли кой е най-старият университет в Италия след Болонския и един от най-старите в света? Това е University of Padova! През 2022 г. той отбеляза 800 години от създаването си!

В него са преподавали Петрарка и Галилео Галилей и са получили образованието си емблематични личности от историята, сред които Данте и Коперник! Днес учебното заведение се е утвърдило като будно академично средище. То е и притегателен център за множество международни студенти, учени и професори, които допринасят за славата му на университет от световна класа!

Програмите на University of Padova покриват широк спектър от сфери – от бизнес и предприемачество, ИТ, психология и медицина, до право, инженерни и природни науки.

Заповядайте на презентация на италианския университет на:

 • 13 февруари, от 18:30 часа, в Гранд Хотел Милениум София 

Регистрирай се

University of Padova в световните класации за висше образование:

 • QS World University Rankings – през 2022 престижната класация определя University of Padova за №1 университет в Италия в три дисциплини (Anatomy & Physiology, Earth & Marine Sciences, and Statistics & Operational Research). Тя го класира сред 100-те най-добри учебни заведения в световен мащаб, за обучението в 8 дисциплини. Университетът е първенец в Италия и според критерия “Устойчивост”, който измерва способността на дадена институция да се справи с най-големите екологични, социални и управленски предизвикателства в света;
 • Center for World University Rankings – CWUR – класацията на Центъра за световно университетско класиране определя университета като 2-то най-добро учебно заведение, предоставящо среда за иновативни и авангардни изследвания в Италия.
 • Times Higher Education 2023 (THE) класира University of Padova под №3 за най-добър университет в Италия от общо 55 учебни заведения в средиземноморската страна.

Обучение на английски език в University of Padоva

На ниво бакалавър, италианския университет предлага следните програми на английски език:

 • Medicine and Surgery (6-годишна програма)
 • Animal care
 • Psychological science
 • Information Engineering
 • Italian Medieval and Renaissance Studies
 • Techniques and Methods in Psychological Science
 • Biology of human and environmental health
 • Earth and Climate Dynamics

Сред магистърските програми, които университетът предлага са: Business administration, Computer Engineering, Computer Science, Communication Strategies, Clinical, Social and Intercultural Psychology, Cybersecurity, Entrepreneurship and Innovation, European and Global Studies, Physics, Mathematics и много други.

Такси за обучение

Таксите за обучение в University of Padova са изключително достъпни. Европейските студенти могат да се възползват от множество начини за намаляването ѝ – чрез стипендии на база успех или ниски семейни доходи.

***

Всички подробности за учебното заведение, програмите на английски език, условията и сроковете за кандидатстване в University of Padova научете по време на предстоящия семинар през февруари.

Участието в семинара е безплатно. За да се включите, направете своята регистрация във формата, която следва:

The event is finished.

Date

13 фев. 2023
Expired!

Time

6:30 pm
QR Code