Представяме ви и останалите две от 3 магистърски “Food and Wine” програми в Италия, които заслужават вашето внимание.

Вижте част първа тук.

2. Master’s Degree in Food & Wine CommunicationIULM University

6-месечната магистърска програма на IULM University e резултат от сътрудничеството между учебното  заведение и Gambero Rosso – най-голямата издателска и мултимедийна група за гастрономия и сомелиерство. Курсът цели за кратко време да обучи професионалисти и експерти в областта на маркетинга и комуникациите на хранително-винарския сектор, както и да ги подготви за уверено навлизане на пазара на труда.

Обучението е фокусирано върху три основни области:

  • Sector communication and marketing
  • Organization and management of events
  • Food and Wine Culture

Завършилите програмата разпoлагат с целия необходим набор от знания и умения, за да прилагат успешно и професионално най-иновативните и усъвършенствани комуникационни техники. Обучението завършва със стаж в някоя от партниращите на IULM University институции – местни и международни компании, малки и средни предприятия, стартъпове и др.

Дипломираните студенти могат да се реализират успешно като продуктови и бранд дизайнери, food блогъри, мениджър събития, PR, експерт социални медии, автори в издания за сомелиерство и гастрономия и др.

Профила на учебното заведение можете да разгледате тук.

3. Master Degree in Food Studies: Policies for sustainable production and consumption – American University of Rome 

Програмата на American University of Rome изучава връзките между производството, дистрибуцията и консумирането на хранителни продукти, фокусирайки се върху съвременните очаквания за устойчивост. По време на обучението се изследват съвременните практики за устойчиво развитие в хранително-вкусовата промишленост. Анализират се това как човечеството влияе на природата чрез хранителните си предпочитания, а също и въпросът за прилагането на тези практики от ангажираните в индустрията организации, на регионално, национално и световно равнище.

Програмата е с 15-месечна продължителност и е акредитирана от Министерство на образованието на САЩ. Целта ѝ е да предостави специализирани знания и практически умения, свързани с хранителната система на всички нейни нива – от местното до глобалното. Усъвършенства способността за критично мислене и провеждане на изследвания, като същевременно култивира експертния опит, необходим за продължаване на образованието или упражняването на професия в тази област.

Стажът в края на обучението не е задължителен, но студентите са окуражавани да го предприемат, тъй като не само носи допълнителни кредити, но и предоставя възможност за опознаване на индустрията отвътре.

food and wine

Научете повече за учебното заведение тук.

***

Присъедините се към нашата Facebook група – Учи в Италия със Скай Лайнс за още интересни програми и новини, свързани с обучението в средиземноморската страна.