Представяме ви и останалите две от 3 магистърски “Food and Wine” програми в Италия, които заслужават вашето внимание.
Вижте част първа тук.
2. Master’s Degree in Food & Wine Communication – IULM University
6-месечната магистърска програма на IULM University e резултат от сътрудничеството между учебното заведение и Gambero Rosso – най-голямата издателска и мултимедийна група за гастрономия и сомелиерство. Курсът цели за кратко време да обучи професионалисти и експерти в областта на маркетинга и комуникациите на хранително-винарския сектор, както и да ги подготви за уверено навлизане на пазара на труда.
Обучението е фокусирано върху три основни области:
- Sector communication and marketing
- Organization and management of events
- Food and Wine Culture
Завършилите програмата разпoлагат с целия необходим набор от знания и умения, за да прилагат успешно и професионално най-иновативните и усъвършенствани комуникационни техники. Обучението завършва със стаж в някоя от партниращите на IULM University институции – местни и международни компании, малки и средни предприятия, стартъпове и др.
Дипломираните студенти могат да се реализират успешно като продуктови и бранд дизайнери, food блогъри, мениджър събития, PR, експерт социални медии, автори в издания за сомелиерство и гастрономия и др.
Профила на учебното заведение можете да разгледате тук.
3. Master Degree in Food Studies: Policies for sustainable production and consumption – American University of Rome
Програмата на American University of Rome изучава връзките между производството, дистрибуцията и консумирането на хранителни продукти, фокусирайки се върху съвременните очаквания за устойчивост. По време на обучението се изследват съвременните практики за устойчиво развитие в хранително-вкусовата промишленост. Анализират се това как човечеството влияе на природата чрез хранителните си предпочитания, а също и въпросът за прилагането на тези практики от ангажираните в индустрията организации, на регионално, национално и световно равнище.
Програмата е с 15-месечна продължителност и е акредитирана от Министерство на образованието на САЩ. Целта ѝ е да предостави специализирани знания и практически умения, свързани с хранителната система на всички нейни нива – от местното до глобалното. Усъвършенства способността за критично мислене и провеждане на изследвания, като същевременно култивира експертния опит, необходим за продължаване на образованието или упражняването на професия в тази област.
Стажът в края на обучението не е задължителен, но студентите са окуражавани да го предприемат, тъй като не само носи допълнителни кредити, но и предоставя възможност за опознаване на индустрията отвътре.
Научете повече за учебното заведение тук.
***
Присъедините се към нашата Facebook група – Учи в Италия със Скай Лайнс за още интересни програми и новини, свързани с обучението в средиземноморската страна.