Кой е най-добрият университет в Италия?

В края на миналата седмица QS World University Ranking – една от най-престижните класации за световно образование, публикува кои са най-добрите висши учебни заведения в света за 2021 г.

За поредна година най-добър университет в Италия за 2021 г. е Politecnico di Milano.

Известната италианска школа е класирана под №1 за програмите си в областта на Архитектура, Инжинерни науки и Дизайн. Не е изненада, че това отличие прави университета безспорен лидер сред техническите университети в страната.

Програмите му на обучение нареждат италианския технически университет сред ТОП 20 на най-добрите университети в целия свят! На световно ниво, програмите на университета в Италия, заемат следните позиции:

  • Дизайн – 5 място;
  • Архитектура – 10 място;
  • Инжинерни науки – 20 място;

В Европа Политехническия университет в Милано заема:

  • 3 място за обучението по Дизайн, където първенец е Royal College of Art в Обединеното кралство;
  • 5 място за обучението по Архитектура, нареждайки се непосредствено след Cambridge University;
  • 7 място за обучението по Инжинерни науки;

Ето какво споделиха от италианския университет след обявяване на резултатите за 2021:

„Всяка година Politecnico di Milano се издига все по-нагоре в международните класации и затвърждава своята позиция като образователен лидер. Гордеем се с това, но не трябва да спираме да се развиваме. COVID 19 ни изправи пред избори, които предстои да променят бъдещето на университета. Цифровите технологии, международното сътрудничество, съвременните преподавателски и изследователски подходи, са основните инструменти, които ще използваме за насърчаване развитието на университетите и регионите, в които те се намират.“

На фона на тези впечатляващи резултати, до нас достигнаха и още добри новини за всички студенти, които се интересуват от обучение в най-добрият италиански университет!

От септември 2021 учебното заведение ще предлага нови две магистърски програми, а именно:

  • Agricultural Engineering, която ще се предлага в кампуса на Politecnico di Milano в Кремона;
  • Double Degree programme in EIT Urban Mobility в сътрудничество с Европейския институ по иновации и технологии. Първата година от обучението си, студентите ще вземат в Politecnico di Milano, а втората – в партнираща на университета институция;

Дни на отворените врати през март

Кандидатите, интересуващи се от бакалавърски програми, Politecnico di Milano кани на предстоящите Дни на отворените врати, които ще се проведат в периода 17-27 март. Онлайн събитието включва виртуални разходки из миланския кампус на университета, live срещи относно приемните изпити за различните програми, презентации на университета, възможностите за кариерно и личностно развитие по време и след обучението.

Участието е възможно след предварителна регистрация ТУК