Politecnico di Milano с нови постижения в световните класации за висше образование!

Любимият университет на всички архитекти, дизайнери и инженери – Politecnico di Milano бележи нови постижения в световните ранглисти за висше образование! За първи път елитната школа попада в ТОП 150 на най-добрите университети в света, според последните резултати на QS World University Rankings 2020, и за пета поредна година е номер 1 в Италия!

За Politecnico di Milano

Politecnico di Milano е основан през 1863 г. и със своите 42 453 студенти, които се обучават в 12 департамента, е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия. Университетът предлага специално разработени за чуждестранните студенти магистратури на английски език по архитектура, архитектурен дизайн, архитектурно инженерство, градско планиране, продуктов дизайн, строително-, механо-, енергийно-, компютърно- и софтуерно инженерство, нанотехнологии, автоматика, инженерен мениджмънт и др.

Преподавателският колектив през годините включва известни личности като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. проф. Джулио Ната. Сред именитите възпитаници на университета са световноизвестният моден дизайнер Джан Франко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на известната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Стандартната учебна такса за една академична година в Politecnico варира между EUR 900 и EUR 3900 и се определя в зависимост от семейните доходи.

Изпратете запитване чрез формата за обратна връзка или се свържете с нас на тел. 02 987 99 58 / и-мейл: info@skylines-bg.com. Услугите на „Скай Лайнс“ включват напълно безплатно съдействие в процеса на кандидатстване!