В Италия се намират едни от най-добрите университети за дизайн в Европа – Politecnico di Milano, IUAV University of Venice, Istituto Maragoni, Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy. Това никак не е случайно! Страната е известна като световния лидер в дизайна и мястото, където се “зараждат” всички тенденции. Един от съвременните италиански архитекти – Луиджи Кача Доминиони, твърди, че “чисто и просто, ние сме най-добрите”.

Не е изненада, че една от най-търсените и актуални позиции през настоящата, а и в следващите години ще бъде именно в сферата на дизайна – Product Design Leads. Освен нея обаче, много други дизайнерски специалности могат да открият пред вас широк набор от възможности за успешна професионална реализация.

Един от университетите, в които можете да получите първокласно образование в сферата на дизайна, е Politecnico di Milano. Това е и университетът, който именитият архитект Луиджи Кача Доминиони е завършил през далечната 1936 година. По онова време бакалавърските и магистърските програми в него са се преподавали единствено на италиански език. Днес вече можете да изучавате широк набор от програми в сферата на дизайна, архитектурата и инженерните науки и на английски език, особено на ниво магистър.

Наскоро Politecnico di Milano с гордост обяви, че 93% от завършилите една от най-желаните магистърски програми – Integrated Product Design, са се реализирали успешно като професионалисти в първата година от завършването си. Цели 77% от тях са направили това дори в първите 6 месеца! Ако ви е любопитно да научите повече детайли за професионалните дестинации на завършилите Integrated Product Design в реномирания университет, можете да го направите тук >> Graduated data book 2022

Защо Politecnico di Milano?

Сред възпитаниците на Politecnico di Milano през годините личат имена на световноизвестни личности. Това са модният дизайнер Джанфанко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на едноименната компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели. Според генералната класация за висши учебни заведения QS World University Rankings 2023, университетът е най-добрият в Италия! Същата класация, но за 2022 година (QS World University Rankings by Subject 2022) го нарежда на 3-то място в Европа и 5-то в света за обучение по арт и дизайн.

Ако изберете да продължите висшето си образование в Politecnico di Milano, ще откриете невероятни възможности. Ще можете да се възползвате от всички предимства не само на учебното заведение, но и на локацията. Италия е съвкупност от красота, история, динамика и неподражаем стил. Милано е меката на модата и дизайна. Като студент в този впечатляващ град, ще имате възможност да развивате своите знания и умения. Ще можете да черпите вдъхновение от всичко около вас!

Искате ли да бъдете професионален консултант, а защо не и ръководител на дизайн проект? Да придобиете професионална квалификация и опит в Милано? Очаквайте скоро продължението на статията, в което ще ви разкажем повече за магистърската програма Integrated Product Design на Politecnico di Milano.

За повече информация относно изискванията за кандидатстване в Politecnico di Milano, можете да се свържете с нас на info@skylines-bg.com.

Ако не сте сигурни, че Politecnico di Milano е вашето място, или дизайнът – вашата сфера, разгледайте и останалите италиански университети и академии, за които можем да ви съдействаме в процеса по кандидатстване.