Презентация и творчески семинар на NABA & Domus Academy

Две от водещите академии за мода и дизайн в Милано – NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) и DOMUS ACADEMY организират информационни срещи с бъдещи дизайнери. Събитието ще се проведе в следния график:

  • Варна – 20 март, 18:30 часа, х-л „Димят“
  • София – 21 март, 18:30 часа, хотел „Маринела“ /бивш „Кемпински“
  • Пловдив – 22 март, 18:30 часа, хотел „Тримонциум“

Кои са NABA и DOMUS ACADEMY Академиите са част от Galileo Global Education– международна мрежа от  академии и университети с фокус върху първокласно образование в сферите: приложни изкуства, дизайн, комуникации и мениджмънт.  Имат тесни връзки с индустрията и предоставят възможност на възпитаниците да навлязат уверено на професионалния пазар – в рамките на една година след дипломирането си 80% от тях намират своята реализация.

От 2018 г. всички бакалавърски програми в NABA са с обучение на английски и италиански език, а от октомври 2018 г. се предлагат и две нови програми – Media Design & Multimedia Arts и New Technologies for Applied Arts. Фокусът е върху анимация, медиа, филмово изкуство и дизайн на игри.

Бакалавърските и магистърски програми на академиите са акредитирани от министерство на образованието в Италия.

Партньори на академиите са някои от най-емблематичните италиански и международни компании – Maserati, Motorola, Swarovski, Versace, Bayer, P&G, Adidas, Fiat, Tommy Hilfiger, BMW Design, De Beers, Trussardi и  други.

Презентациите ще представят двете академии, разнообразието от образователни програми, възможностите за кариерно развитие и стипендии.

За кандидатите, които се интересуват от  бакалавърски програми с креативна насоченост в NABA, ще се проведе специализиран творчески семинар,  с начални часове:

  • 11:00 ч. и 14:30 ч. в София и Варна
  • 14:30 ч. – Пловдив

Водещ ще бъде Roberto Clemente (Роберто Клементе)  – преподавател в бакалавърски и магистърски програми в NABA във факултетите по дизайн и комуникация. Целта на семинара е участниците да се запознаят с подхода на обучение в академията и да разгледат интересни теми от творческия процес при взимането на решения в креативния сектор.

Таксите за бакалавърските програми в NABA се формират на база семейни доходи, като повечето български студенти плащат по около 6000 евро на година – близо три пъти по-малко от пълния размер. Неизменна част от обучението са реалните проекти, над които студентите работят.

Научете повече за NABA и DOMUS ACADEMY и всички възможности, които предлагат!

Присъствието на събитията е безплатно. Предварителна регистрация можете да направите ТУК!