International School of Milan

Град

Милано

Език

Английски език
i

Образователни програми

IB

Възраст

2-18

Настаняване

Да

Уебсайт: www.internationalschoolofmilan.it/

За училището

International school of Milan е най-старото международно училище в Милано. Днес в него се обучават 1000 деца от 68 различни националности, за които се грижат 130 учители. Кампусът на учебното заведение е най-големият в Италия и е забележителен със своята новаторска, устойчива и функционална архитектура.

Локация

Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013 г., се намира само на няколко километра от центъра на Милано – в община Баранзате. Широкообхващия маршрут на училищния автобус (включващ и услугата за превозване на децата „от врата до врата“) позволява на учениците, живеещи в различни части на града, да достигнат до училището всеки ден лесно и безопастно.

Образователни програми

  • Primary Years Promgramme (PYP) – програма за начален етап (3-10 години), която окуражава учениците към независимо учене, насърчава глобалното мислене и подпомага усилията им да разберат света в неговата цялост.
  • IB MYP – програмата е създадена за ученици на възраст от 11 до 16 години. Предоставя обучение, което насърчава учениците да бъдат креативно мислещи личности и окуражава децата да използват наученото в училище и в реалния живот. Програмата благоприятства за развитието на умения за комуникация, междукултурно разбиране и глобална ангажираност. IB MYP е подготовка за академичните предизвикателства на IB програмата.
  • IB Programme – това е 2-годишна международнопризната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити се полагат на английски език. Максималният брой точки в дипломната програма е 45. За да получат международна диплома, кандидатите трябва да са събрали най-малко 24 точки.

Допълнителни активности

Училището разполага с плувен басейн, физкултурен салон, две библиотеки, добре оборудвани лаборатории за научни и ИТ дейности, амфитеатрална зала, специални стаи за практика с музикални инструменти, кафетерия, външни пространства и зелени площи за спортни дейности и отдих, както на големите, така и на по-малките ученици. В свободното си време децата могат да практикуват танци, бойни изкуства и различни видове групов спорт. Организират се клубове по фотография, драма, керамика, както и писателски клуб.

Изисквания за прием

За прием в International School of Milan са необходими:

  • Академична справка за последните две години на обучение
  • Полагането на тест по английски език и математика
  • Успешното явяване на мотивационно интервю

Настаняване

Настаняването на учениците в пансиона на училището започва от 14 годишна възраст. Общежитията се помещават в нова и модерна сграда. Децата се настаняват в самостоятелни или двойни стаи със съвременно обзавеждане, безплатна интернет връзка и собствен санитарен възел.

Такси

  • Годишните таксите за обучение варират между 10 560 (за детска градина) и 22 250 евро (за последни 2 години от гимназиално обучение)
  • Годишни такси за настаняване – 13 600 евро за настаняване в двойна стая и 18 000 евро за настаняване в самостоятелна стая.

***

При възникнали въпроси относно процеса по кандидатстване, таксите за обучение и възможностите за настаняване, не се колебайте да се свържете с нас на info@skylines-bg.com или на 02/ 987 99 58.