Università degli Studi di Perugia

За университета

Università degli Studi di Perugia, основан през далечната 1308 г, е уважаван и акредитиран държавен университет с доказан авторитет на европейско ниво. Пример за това са високите резултати, постигнати в областта на научните изследвания и качеството на предлаганите академични програми. Università degli Studi di Perugia работи в научно сътрудничество с европейски, американски, японски, китайски и индийски университети.

Град Перуджа, където е разположен университетът, е известен културен и творчески център и столица на региона Умбрия в Централна Италия. В Перуджа редовно се провеждат различни фестивали: джаз фестивалът на Умбрия – едно от най-важните музикални събития в Европа, международният журналистически фестивал и др.

През последните години университетът се ангажира със засилено обновяване на своите образователни програми и учебни планове, с цел адекватна подготовка на студентите за нуждите на пазара на труда и удовлетворяване на потребността от иновации, заявена от работодателите в частния и публичния сектор.

Днес университетът в Перуджа предлага широк спектър от специалности, които обхващат почти всички области на образованието, одобрени от италианското Министерство на образованието.

Университетът притежава езиков център, предлагащ на чуждестранните студенти обучение по италиански език, но също така по английски, френски и немски език. Центърът притежава най-новите, съвременни съоръжения за езиково обучение и персонал от висококвалифицирани учители.

Програми

Бакалавърски и магистърски програми на италиански език се предлагат в следните факултети:

Магистърски програми на английски език:

Магистърски програми с отделни модули на английски език:

Град

Перуджа

Специалности

Агрономия
Инженерни науки
Математика, Физика и Природни науки
Медицина и Хирургия
Политически науки
Право
Фармация
Хуманитарни науки, Философия, История и Изкуство

Програми

Бакалавърски програми
Магистърски програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Не