Accademia del Lusso School of Fashion

За академията

Accademia del Lusso е академия за мода и дизайн в Милано, предлагаща първокласно обучение базирано на иновативни и креативни академични практики. Учебното заведение предлага разнообразие от програми, които обхващат широко поле от дисциплини – от fashion marketing и brand management до fashion design и fashion communication. Обучението е фокусирано върху две основни направления – мода и мениджмънт и се базира на три основни аспекта – придобиването на нови знания, прилагането им на практика и имплементирането им в живота и бизнеса.

Местоположение

Основата през 2005 академия се намира на най-бляскавата и скъпа улица в Милано – Via Montenapoleone – вдъхновяващо място за начинаещи специалисти в областта на модата. Мястото е известно с това, че помещава ателиетата и бутиците на най-луксозните италиански и световни брандове, сред които Armani, Versace, Valentino, Dior, Cartier и много други. На Via Chioggia, се намира луксозната лаборатория – работилницата, в която студентите трансформират теоретичните знания в практически опит.

Настаняване

Accademia del Lusso съдейства на чуждестранните студенти да си намерят подходящо настаняване чрез партньорски агенции за недвижими имоти.

Програми

3-годишни програми (на английски или италиански)

Магистърски програми 

Следдипломни програми (обучение на английски или италиански)

4-седмични летни курсове(обучение на английски и италиански език)

Fashion Design

Такси

  • Магистърски програми: EUR 18 950
  • 3-годишни програми: EUR 14 950/година
  • Следипломни програми: EUR 15 950

 

Град

Милано

Специалности

Автомобилен и транспортен дизайн
Архитектурен дизайн
Мениджмънт на луксозни стоки
Модна стилистика

Програми

Интензивни курсове
Магистърски програми
Професионални курсове
Следдипломни програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Да