Campus Bio-Medico University of Rome

Град

Рим

Програми

Бакалавърски програми | Магистърски програми

Език

Английски език | Италиански език

Стипендии

да
i

Специалности

Биомедицинско инжинерство | Диетика | Медицина и Хирургия | Медицинска сестра | Медицински биотехнологии | образна диагностика и радиотерапия | Технология на храните

За университета

Campus Bio-Medico University of Rome (UCBM) е частен медицински университет в Рим, основан през 1993 година. Основна мисия на учебното заведение е да превърне стойността на човешкия живот, и човека като цяло, в основен фокус на биомедицинските науки.

UCBM предлага на студентите мултидисциплинарно, професионално ориентирано образование, базирано на екипната работа между студенти и преподаватели. Днес, структурата на университета се състои от образователен комплекс, университетска болница, център за радиотерапия, онкологичен център, комплекс за биомедицински и биоинжинерни изследвания, както и здравен център за възрастни хора. Всички те са ключов фактор за обучението на високо квалифицирани кадри в областта на медицината.

medicina-v-italia

Програми

Подготвителна програма за приемен изпит в специалност Медицина в Италия 

Foundation Year Program* е подготвителна програма за успешно полагане на изпитите за прием в специалност Медицина в Италия – IMAT и BMAT. Обучението е с продължителност една година (2 семестъра) и се провежда изцяло на английски език. Програмата включва извучаване на предметите химия, биология, логика, физика, математика и италиански език (до минимум ниво B1). Всеки семестър на обучение завършва с изпитна сесия, чиято цел е да установи знанията на курсистите.

Foundation Year Program е чудесна възможност за студентите, които желаят да кандидатстват в:

  • Специалностите Medicine and Surgery, Nursing и Food Science and Human Nutrition на Campus Bio-Medico
  • Специалност Медицина в други държавни университети в Италия

*Програмата е предназначена единствено за Non-EU студенти.

Бакалавърски и магистърски програми

Faculty of Medicine and Surgery

Faculty of Engineering

Faculty of Science and Technology for Humans and the Environment

* 6-годишната магистърска програма Medicine and Surgery се преподава изцяло на английски език. В програмата на обучението е включено и изучаването на италиански, необходим за свободната комуникация с пациентите в университетската болница. За разлика от повечето медицински университети, в които стажът е възможен след третата година, в UCBM той стартира след втори курс.

Изисквания за прием

Успешно положен IMAT или BMAT тест. Изпитът се състои от 100 въпроса, които обхващат:

Логика (50 въпроса), Биология (15 въпроса), Химия  (15 въпроса), Физика и математика (15 въпроса), Обща култура (5 въпроса).

Такси

  • Foundation Year Program – 6 000 евро (сумата се заплаща на две вноски)
  • Таксите за обучение в бакалавърски и магистърски програми варират между 2 300 -18 000 евро на година (заплащат се на три вноски). Освен таксата за обучение, студентите заплащат и задължителна държавна такса в размер на 140 евро.

Стипендии

Студентите могат да кандатстват за стипендия, на база успех и/или семеен доход.

Настаняване

Университетът предлага съдействие при търсенето на настаняване. Възможните опции за студентско настаняване в Рим, можете да намерите тук.