Domus Academy

За академията

Domus Academy е една от водещите академии за мода, дизайн и архитектура в Италия.

Основана в Милано през 1982г., тя е първият международен колеж, който предлага следдипломни програми с професионална насоченост в областта на модата и дизайна. През годините академията се превръща в научна лаборатория за изследвания в сферата на иновациите, модата и дизайна, и е трикратно номинирана от списание “Business Week“ за едно от най-добрите училища по дизайн в света.

Една от основните отличителни черти на академията е динамичният обмен на идеи между експертните преподаватели и множеството международни студенти.

Domus Academy предлага едногодишни магистърски специализации в сферата на модата и модния мениджмънт, индустриалния и продуктов дизайн, архитектура и градско планиране.

През септември 2009 г. Domus Academy се присъединява към Laureate International Universities Network – международна мрежа от над 80 партниращи си академии и университети в над 28 държави в света.

От 2017 г академията предлага тригодишни професионални курсове с насоченост към Experience Design, Fashion Business и Interior Design. За кандидатите, които нямат достатъчен предходен опит или нужни познания в избраната от тях сфера, Domus Academy предлага подготвителна програма Pre-Master course

Програми:

Едногодишни магистърски програми:

Pre-Master

  • 4-месечен подготвителен курс с интензивно изучаване на английски език, специфична насоченост към избрана едногодишна магистърска програма и известния подход на Domus Academy “обучение чрез дизайн”.

Изисквания за прием

  • Сертификат за владеене на английски език
  • Портфолио
  • Академична справка
  • Копие от дипломи и сертификати, придобити към момента на кандидатстване
  • Мотивационно писмо
  • CV
  • Копие от паспорт

Такси

Магистърски програми: EUR 16 990

Настаняване

Академията съдейства на студентите при намирането на подходящо настаняване.

 

Град

Милано

Специалности

Архитектурен дизайн
Бранд мениджмънт и Луксозни стоки
Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия
Графичен дизайн
Интериорен дизайн
Мениджмънт в модата
Мода и моден дизайн
Модна стилистика
Продуктов дизайн

Програми

Eдногодишни програми
Едногодишни квалификации
Подготвителна програма

Език

Английски език

Стипендии

Да