eCampus University

Местоположение

Потънала в красивата зеленина на Brianza, базата на университета се намира в бившия IBM център в Novedrate, до езерото Комо и на 30мин. от индустриалната столица на Италия – Милано.

За университета

Университета eCampus е модерен университет, предлагащ два различни възможности за обучение: дистанционно обучение и он-кампус програма.
В допълнение към цялостната подкрепа при дистанционното обучение, eCampus е също напълно функциониращ университетски кампус, предлагащ типично университетско преживяване за тези, които избират да се обучават и да живеят в базата му. Висококачественият метод на е-обучение гарантира изключително преживяване по време на обучителния процес и предлага богати онлайн ресурси и материали. Студентите имат достъп навсякъде и по всяко време до онлайн подкрепа, както по въпроси свързани с изучаваната материя, така и по административни и други въпроси от по-общо естество.

eCampus накратко:

  • 5 Факултета
  • е-обучение достъпно навсякъде, по всяко време
  • Програми на английски език (Engineering, Economics, Design/Fashion)
  • Възможност за стартиране на обучението през цялата година
  • Възможност за трансфер на кредити
  • Максимизиране на личното време на студента
  • 24/7 отворена линия за подкрепа на студентите
  • Четири клона на университета в Италия: кампус с общежития в Novedrate и три отделни клона в Рим, Бари и Месина.

Методът на обучение на eCampus

*On-Campus програма
Студентите, които решат да учат и живеят в базата на университета се възползват от цялостното академично и социално университетско преживяване. Посещават се лекции и получават подкрепата на личен наставник, който ги съпътства в продължение на целия обучителен период. Студентите се срещат с наставника, за да обсъдят прогреса си в обучението и да получат допълнителна помощ, когато и където е необходимо. За тези, които избират да живеят на територията на университета са гарантирани: модерна стая със самостоятелна баня и качествен достъп до интернет.

* Програма за дистанционно обучение
При тази опция, студентите следват цялата програма онлайн от където пожелаят, възползвайки се както от достъп до лекции така и от подкрепата на личен наставник .
В този случай, наставникът помага на студента при съставянето на план-график за обучение, а така също и при резрешаване на административни въпроси. Студентите идват в университета само за изпитни сесии или за специални събития, свързани с тяхното обучение.

Програми

Пълен списък с предлаганите бакалавърски програми можете да намерите тук.

Пълен списък с предлаганите магистърски програми можете да намерите тук.

Какво означава Master Primo Livello/ Master Secondo Livello?
Професионалната магистратура (Master Primo Livello/ Master Secondo Livello) цели да задълбочи познанията на студентите и да усъвършенства техните умения, за да отговорят на нуждите на пазара на труда. Професионалните магистратури се разделят на първо и второ ниво. За прием в магистратура от първо ниво (която е част от втория цикъл) се изисква бакалавърска степен. За прием в магистратура от второ ниво (която е част от третия цикъл) се изисква магистърска степен. Професионалната магистърска програма обикновено е с продължителност от шест месеца до една година (500 учебни и стажантски часа). За придобиване на квалификация „професионална магистратура” е необходимо да се натрупат 60 кредита. Местата често са ограничени и приемът става след полагане на изпит.

Такси

Бакалавърски и магистърски програми: EUR 4 900

Град

Новедрате

Специалности

Градско строителство, Строителство на сгради и съоражения
Икономика и Финанси
Индустриален мениджмънт и производство, Индустриално инженерство и дизайн
Инженерни науки
Компютърни науки, IT и Комуникации
Криминология
Културология и Лингвистика
Маркетинг, Реклама и PR
Мениджмънт на възобновяеми енергийни източници
Мода и моден дизайн
Политически науки
Право
Психология
Спортно право и мениджмънт
Хуманитарни науки, Философия, История и Изкуство

Програми

Бакалавърски програми
Магистърски програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Не