Florence Design Academy (F.D.A.)

Град

Флоренция

Програми

Eдногодишни програми | Тригодишни програми

Език

Английски език

Стипендии

не
i

Специалности

Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия | Графичен дизайн | Интериорен дизайн

За Академията

Florence Design Academy е международна академия, специализирана в областта на интериорния, графичен и индустриален дизайн и известна като едно от най-добрите и футуристични дизайн училища в Европа. Базата на академията се помещава в историческа сграда от 17 в. на живописния Palazzo Testa, в центъра на Флоренция и само на 50 м. от Piazza Duomo и катедралата Santa Maria del Fiore.

Училището разполага с качествено оборудване и модерни съоръжения. F.D.A. предлага уникално и специализирано образование в Италия в областта на дизайна, което се основава на футуристични методи и предизвиква конвенционалните понятия, процеси и решения, за да удовлетвори нуждите не само на съвременното, но и на бъдещото поколение от студенти. Академията е подходяща за студенти, които желаят да усвоят нови технологии и артистични техники в сферата на интериорния, графичен и индустриален дизайн, 3D анимацията и рекламата.

Флоренция е древен град с вековни традиции в областта на изкуството и културата. Ренесансови творци от ранга на Леонардо да Винчи, Микеланджело и Брунелески са създавали шедьоври на изкуството, архитектурата и дизайна, и със своя труд са направили Флоренция известна като „бижуто” на света. Студентите в F.D.A. ще имат възможността да изучават безплатно италиански език и да се потопят в италианската култура, изкуство и начин на живот. Обучението във всички програми е на английски език.

Академията предлaга и Dual Master’s Degree, която дава възможност на студентите да се обучават и да завършат два магистърски курса едновременно. Повече информация ще откриете на линка на избрания от вас магистърски курс.

Учебни програми

Магистърски курсове на английски език (1 год.)

Академични програми на английски език (1/2/3 год.)

Настаняване

При успешен прием, академията съдейства в търсенето на частни квартири във Флоренция или предоставя контакти на агенции за имоти.

Изисквания за прием

Изискват се копие от диплома за средно образование или бакалавърска степен в специалност, сходна на тази, за която се кандидатства (или академична справка, ако все още няма диплома); CV; мотивационно писмо; сертификат за владеене на английски език, копие на лична карта или паспорт.

 

Годишни такси

  • Академични програми на английски език (1/2/3 год.) – EUR 6 950
  • Магистърски програми на английски език (1 год.) – EUR 6 950
  • Dual Master курсове на английски език – EUR 10 950