Istituto Marangoni

За института

Историята на Istituto Marangoni е неразривно свързана с италианската модна индустрия и заема основна роля в нея. Тя започва преди повече от 70 години. Тогава е основан артистичния институт на облеклата Марангони в Милано, който израства заедно с развитието на италианската pret – á – porter индустрия. Днес, Istituto Marangoni е синоним на първокласно обучение по мода и дизайн.

През последните 78 години са били обучени три поколения модни специалисти: над 44 000 дипломанти, идващи от четирите различни краища на света. Днес, Марангони е световноизвестен и престижен институт по мода и дизайн с голямо име и водеща роля в сферата. Той има кампуси в Милано, Флоренция, Лондон и Париж, а от 2017 година в Мумбай, Индия, а от 2018 – в Маями, САЩ.

Местоположение

Базата на Istituto Marangoni в модната столица на Италия – Милано, е разположена в оживения център на града, само на няколко пресечки от офисите на важните модни компании и известната via Montenapoleone – световен център за стил и лукс. Кръстопът, известен в цял свят със своите елегантни бутици и моден чар, който можете почти да докоснете.

Кампусът във Флоренция се намира в историческа сграда в сърцето на града, само на няколко крачки от Piazza S. Trinità и музеите на Gucci и Ferragamo. Най-новата база – тази в The Design Disctrict в Маями, САЩ, бе открита през 2018 година.

Програми

Fashion

3-годишни курсове/бакалавърски програми:

Магистърски курсове/програми:

Design:

3-годишни курсове/бакалавърски програми:

Магистърски курсове/програми:

Art

3-годишни курсове/бакалавърски програми:

Магистърски курсове/програми:

Кратки  специализирани курсове:

Istituto Marangoni предлага подготвителни и интензивни курсове с продължителност от 3 седмици до 1 година;

Такси:

Бакалавърски и тригодишни програми: EUR 9 000 – EUR 18 700

Магистърски програми: EUR 17 000 – EUR 27 100

Изисквания за прием

За тригодишните BA (hons) и едногодишните програми е необходимо кандидатите да представят диплома за завършено средно образование и добро владеене на английски език.

За кандидатстване в магистърска програма се изисква диплома за завършено висше образование, мотивационно писмо, CV и препоръка от преподавател. Някои програми изискват и портфолио.

Всички кандидати, желаещи да започнат обучение по мода и дизайн в Istituto Marangoni, е желателно да насрочат ден за среща, където ще се проведе и интервю.

Настаняване

Istituto Marangoni не разполага със собствени общежития, но съдейства на студентите при търсене на настаняване.

За актуалните конкурси и възможности за стипендии, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.

Освен за обучение в Италия, можем да ви съдействаме и за средно и висше образование, както и за  езикови курсове и в други държави в Европа и по света. Вижте всички наши партньорски образователни институции и услугите, които предлагаме, ТУК >>

Град

Лондон
Милано
Мумбай
Париж
Флоренция
Шанхай

Специалности

Бранд мениджмънт и Луксозни стоки
Интериорен дизайн
Мениджмънт в модата
Мениджмънт на луксозни стоки
Мода и моден дизайн
Модна стилистика
Продуктов дизайн
Фотография

Програми

Eдногодишни програми
Бакалавърски програми
Едногодишни квалификации
Интензивни курсове
Магистърски програми
Тригодишни програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Да