MIP School of Management

За университета

MIP е институт по мениджмънт към Politecnico di Milano, който е известен в Европа като водещ университет по инженерни науки и проектиране с около 1 400 професори и изследователи, 38 000 студенти и 12 департамента. MIP предлага широка гама от програми в областта на бизнеса и индустриалния мениджмънт, изучавани изцяло на английски език. В MIP преподават видни членове на академичната и бизнес общности, като училището разполага с международен факултет с многобройни гостуващи професори и лектори с интернационален опит. MIP Politecnico di Milano е консорциум, създаден от съвместното сътрудничество между ключови италиански компании и Politecnico di Milano, с цел да се включат фирми от целия свят. В допълнение към това сътрудничество, MIP има мрежа от международни фирми, които предоставят възможности за съвместна работа между студентите и промишления отрасъл.

Местоположение

MIP е разположен в Bovisa Campus, в североизточната част на Милано – икономическата столица на Италия, разположена в Ломбардия  с дългогодишна история водеща началото си от 600 год. пр. н.е. Това е град, в който бизнесът и културата вървят ръка за ръка. Тук се намира прочутия оперен театър „Ла Скала” и има невероятни търговски улици с низ от луксозни бутици на известни италиански дизайнери. Оживеният и космополитен Милано днес предлага на своите посетители невероятни исторически забележителности, готически катедрали и ненадминати музеи и галерии, съхранили духа на италианското творчество през вековете.

Програми на английски език

MBA Програми

International Full Time and Part Time MBA – завършена тригодишна бакалавърска програма, съчетана с няколко години професионален опит на ръководна позиция.

Такси за обучение

Магистърски програми – от EUR 11 500 до EUR 25 000

MBA – от EUR 32 000 до EUR 75 000

Стипендии

Информация за стипендиите, които елитния институт по мениджмънт предлага, можете да откриете на страницата на всяка от магистърските програми по-горе.

Изисквания за прием

За кандидатстване за магистърските програми се изисква:

  • Application Form
  • CV
  • диплома за завършено висше образование в сходна специалност
  • сертификат за владеене на английски език TOEFL/ IELTS
  • 2 препоръки
  • Всички кандидати ще преминат и през интервю
  • За MBA програмата е необходимо и GMAT /GRE или MIP test, както и професионален опит

За актуалните конкурси и възможности за стипендии, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.

Освен за обучение в Италия, можем да ви съдействаме и за средно и висше образование, както и за  езикови курсове и в други държави в Европа и по света. Вижте всички наши партньорски образователни институции и услугите, които предлагаме, ТУК >>

Град

Милано

Специалности

MBA (Master Business Administration)
Бизнес и Мениджмънт
Индустриален мениджмънт и производство, Индустриално инженерство и дизайн
Мениджмънт на луксозни стоки

Програми

Eдногодишни програми
Едногодишни квалификации

Език

Английски език

Стипендии

Да