Sapienza University

За университета

Sapienza University е създаден през 1303г. от папа Бонифиций VIII. Университетът е един от най-старите  в света и се намира в сърцето на Рим, на пет минути разстояние пеша от гара Termini .

В Sapienza University следват над 110 000 студента, които се обучават в около 250 бакалавърски и магистърски програми и 200 специализации. Университетът разполага с 11 факултета, 63 департамента и различни изследователски центрове, достигащи високи резултати в сферата на археологията, физиката и астрофизиката, хуманитарните  и природни науки, технологиите и дизайна.

Студентите могат да се възползват от 59 библиотеки, две от които работят денонощно, 20 музея, спортен факултет, както и офис за хора с увреждания.

По време на обучението си, студентите в Sapienza могат да участват в редица културни, социални и спортни активности, да се присъединят към музикалния оркестър, хора, ансамбъла, театъра, или университетското радио.

Благодарение на  партньорствата с университети от цял свят, Sapienza University успява да осигури голямо разнообразие от възможности за академичното им развитие, като двойни програми (double-title degrees), стипендии за писане на дипломни работи в чужбина и стажове в много държави в Европа и света.

Sapienza University  се гордее с шестима нобелови лауреати – Енрико Ферми (физика), Карло Рубия (физика), Емилио Сегре (физика), Гуглиелмо Маркони (физика), Фрако Модилиани (икономика) и Джулио Ната (химия).

Програми

Бакалавърски програми на английски език:

Бакалавърски  програми на италиански език се предлагат в следните факултети:

Магистърски програми на английски език:

Магистърски програми на италиански език се предлагат в следните факултети:

Такси

Таксите варират между 1000 и 3000 евро, като точният размер се определя на база семейни доходи и зависи от избрана програма.

Настаняване

Университетът съдейства за настаняване, но не разполага със собствени общежития.

Стипендии

Предлагат се.

Град

Рим

Специалности

Авиационно инженерство и Ядрена енергетика
Автомобилен и транспортен дизайн
Архитектура
Бизнес и Мениджмънт
Градско строителство, Строителство на сгради и съоражения
Инженерни науки
Компютърни науки, IT и Комуникации
Медицина и Хирургия
Политически науки
Право
Продуктов дизайн
Стоматология
Фармация
Хуманитарни науки, Философия, История и Изкуство

Програми

Бакалавърски програми
Магистърски програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Не