Università Iuav di Venezia

Град

Венеция

Програми

Бакалавърски програми | Магистърски програми

Език

Английски език | Италиански език

Стипендии

да
i

Специалности

Архитектура | Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия | Градско строителство, Строителство на сгради и съоражения | Дизайн | Мода

За университета

IUAV University of Venice е създаден през 1926 г. и един от първите архитектурни университети в Италия. Основан е от световно известни архитекти като Карло Скарпа, Джузепе Самона, Манфредо Тафури и др. Днес той е сред топ учебните заведения за изкуство и архитектура в Италия, с фокус върху сферите на дизайна, градското планиране, модата и театъра. Гостуващи преподаватели са известни учени и професионалисти като Аравена, Джудит Кларк, Ричард Сера.

IUAV има споразумения с важни италиански и чуждестранни културни институции като La Biennale di Venezia, Teatro La Fenice, Palazzo Grassi, Musei Civici Veneziani, Triennale di Milano, Parsons School of Design, MIT, IIT, CCA и Tongji University, които имат пряк контакт със студентите на IUAV. Университетът предоставя на студентите и стажове в цяла Европа.

Университетът разполага с добре оборудвани лаборатории, както и висококвалифициран състав от преподаватели, специалисти и експерти по всяка една от сферите на обучение. Студентите участват в редица работилници, където прилагат своите знания и придобиват опит с помощта на техните преподаватели, които винаги са готови да им помогнат.

Над 4500 студенти посещават IUAV. Университетът предоставя на студентите си и межународни програми за обмен в друга страна, като партнира с общо 170 университета в цяла Европа. 82% от завършилите IUAV успяват да се реализират в изучаваната от тях сфера.

Програми

Магистърски програми на английски

Магистърски програми на италиански

Тригодишни бакалавърски програми на италиански

Годишни такси

Годишната такса за всяка програма е EUR 2 822.

Стипендии

Университетът предоставя стипендии на международни студенти.

Настаняване

IUAV оказва съдействие при търсене на настаняване.