University of Padova

Logo_Padova

За университета

University of Padova е най-старият университет в Италия след университета в Болоня. Основан е през 1222 от голяма група студенти и преподаватели, напуснали Болоня, търсейки по-голяма академична свобода. В него са преподавали Петрарка и Галилей, получили са образованието си личности като Данте и Коперник.

През 16 и 17 век, Падуа се превръща в център на идеи и личности, които променят културната и научната история на човечеството. За да предлага качествено образование на бъдещите културни и научни дейци, производители, предприемачи и търговци, в края на 19 век университетът в Падуа се разширява и към традиционните факултети по право, медицина, изкуства, науки и философия, добавя инженерство, фармация и политология.

Днес, програмите на University of Padova покриват широк спектър от сфери – от бизнес и предприемачество, ИТ и медицина до инженерни науки, право и астрофизика.

Сред именитите възпитаници на университета се отличават учителят по анатомия на Леонардо да Винчи – Маркантонио дела Торе, астрономът Николай Коперник, Галилео Галиелей, Джакомо Казанова, както и Елена Пископия – първата жена в света, завършила университет. Андреа Весалио – основоположникът на съвремената анатомия, също е завършил университетът в Падуа.

Програми

Бакалавърски програми на английски език:

Магистърски програми на английски език:

Бакалавърски и магистърски програми на италиански език можете да разгледате тук.

Такси

Таксите за обучение варират между EUR 1 860– 2 921 в зависимост от специалността и се изчисляват на база семеен доход.

Стипендии

Предлагат се за определени програми.

Град

Падова

Специалности

Агрономия
Бизнес и Мениджмънт
Икономика и Финанси
Инженерни науки
Компютърни науки, IT и Комуникации
Математика, Физика и Природни науки
Мениджмънт
Право
Хуманитарни науки, Философия, История и Изкуство

Програми

Бакалавърски програми
Магистърски програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Да