Предстои ви преместване в Италия с цел работа или образование?

Изпитвате несигурност и затруднения да се ориентирате в морето от бюрократични процедури, през които е необходимо да преминете? Здравеопазване, социално осигуряване, регистрация за временно пребиваване – всички те са свързани с посещението на различни институции, попълване на бланки и време, а то, както всички знаем, е най-ценният ресурс, с който разполагаме!

Ако искате да си спестите всичко това и да преминете максимално бързо (и безболезнено 😊) през всички тези процедури, за да заживеете и да учите или работите в Италия, то вече има как да го направите!

WHISP е административен гид, който помага на потребителите да се интегрират в публичната администрация на различни европейски държави.

Идеята за него се ражда от личния опит и премеждията на създателите му, които по време на своето обучение в чужбина се сблъскват с редица въпросителни относно пътя за регистрация за медицинска помощ.

Сред услугите на WHISP, от които можете да се възползвате са:

  • Възстановяване на здравноосигурителен статус в България;
  • Получаване на резиденция в Италия;
  • Получаване на достъп до публичното здравеопазване в Италия и сдобиване с медицинска здравна карта;
  • Консултации относно Европейска здравна карта;
  • Консултации относно допълнителни въпроси, свързани със здравеопазване, здравни права, здравни сертификати, избор на личен лекар, осигуряване, смяна на резиденция, казуси при завръщане и други;

Като студенти, част от мрежата на агенция за образование в чужбина Скай Лайнс, можете да се възползвате от 5% отстъпка от цената на услугата, с код Skylines.

Вижте как работи:

Научете повече на www.whisphealth.com