Florence Design Academy (F.D.A.)

За Академията

Florence Design Academy е международна академия, специализирана в областта на интериорния, графичен и индустриален дизайн, 3D графиката и 3D анимацията, и е известна като едно от най-добрите и футуристични дизайн училища в Европа. Базата на академията се помещава в историческа сграда от 17 в. на живописния Palazzo Testa, в центъра на Флоренция и само на 50 м. от Piazza Duomo и катедралата Santa Maria del Fiore.

Училището разполага с качествено оборудване и модерни съоръжения. F.D.A. предлага уникално и специализирано образование в Италия в областта на дизайна, което се основава на футуристични методи и предизвиква конвенционалните понятия, процеси и решения, за да удовлетвори нуждите не само на съвременното, но и на бъдещото поколение от студенти. Академията е подходяща за студенти, които желаят да усвоят нови технологии и артистични техники в сферата на интериорния, графичен и индустриален дизайн, 3D анимацията и рекламата.

Флоренция е древен град с вековни традиции в областта на изкуството и културата. Ренесансови творци от ранга на Леонардо да Винчи, Микеланджело и Брунелески са създавали шедьоври на изкуството, архитектурата и дизайна, и със своя труд са направили Флоренция известна като „бижуто” на света. Студентите в F.D.A. ще имат възможността да изучават безплатно италиански език и да се потопят в италианската култура, изкуство и начин на живот. Обучението във всички програми е на английски език.

Учебни програми

Магистърски курсове на английски език (1 год.)

Академични програми на английски език (1/2/3 год.)

Летни курсове

Настаняване

При успешен прием, академията съдейства в търсенето на частни квартири във Флоренция или предоставя контакти на агенции за имоти.

Изисквания за прием

Изискват се копие от диплома за средно образование или бакалавърска степен в специалност, сходна на тази, за която се кандидатства (или академична справка, ако все още няма диплома); CV; мотивационно писмо; сертификат за владеене на английски език, копие на лична карта или паспорт.

Годишни такси

Академични програми на английски език (1/2/3 год.) – EUR 6 850

Магистърски програми на английски език (1 год.) – EUR 6 850

Летни курсове на английски език – EUR 2 850

Град

Флоренция

Специалности

Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия
Графичен дизайн
Индустриален мениджмънт и производство, Индустриално инженерство и дизайн
Интериорен дизайн

Програми

Eдногодишни програми
Летни курсове
Тригодишни програми

Език

Английски език

Стипендии

Не