Италия е една от най-предпочитаните европейски образователни дестинации сред българските и международните студенти. Страната се гордее с богата академична традиция и с едни от най-добрите университети в света, които заемат водещи позиции в европейските и световни класации за висше образование. Програмите, които предлагат учебните заведения са на италиански и английски език.

Изпрати запитване

Италия провежда изключително социална политика по отношение на образованието. Тук всеки студент има право на достъп до качествено образование, без значение от своите финансови възможности.

Освен с отстъпки за ранно кандидатстване, стипендии на база успех или креативност, студентите в Италия могат да се възползват и от намаляване на таксата на база семейни доходи. Това е и най-предпочитаният начин за редуциране на разходите за обучение от българските студенти. Той им дава възможност да заплащат такси, близки до минималните за всеки университет. Възможно е и кандидатстване за DSU (държавно финансиране), като размерът на отпусканата финансова помощ може да покрие до 100% от разходите за живот, обучение и настаняване в Италия!

Ако мечтаете за образование в Италия, но сте изправени пред множество неизвестни относно това какви процеси ви очакват, свържете се с нас, за да извървим този път заедно!

Посочете ни в контактната форма от какво се интересувате, а ние ще се свържем с Вас, за да Ви предоставим повече информация. Освен възможност за лична консултация, попълнилите регистрационната форма по-долу, ще получат и достъп до нашата Facebook група, в която публикуваме интереснa информация относно образованието в слънчева Италия.