Изложението Study in Italy е подходящо за кандидат-студенти с интерес към следване в Италия

През далечната 1868 г. е създадено първото бизнес училище в Италия и второто в Европа. И то не къде да е, а именно във Венеция. Въпреки своята 155-годишна история, Ca’ Foscari е модерен университет. Неговите осем факултета предлагат иновативни учебни програми и специалности както на английски, така и на италиански. Учебното заведение ще бъде представено по време на изложението Study in Italy 2023, което ще се проведе на 14 октомври в СТЦ Интерпред.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО

В самото си начало университетът е първата италианска институция, която се занимава с висше образование по бизнес. Една от сградите на учебното заведение все още е грандиозният готически дворец на „Канал Гранде“ във Венеция.

След век и половина история институцията идеално преплита наука, икономика, културно наследство, езици и реставрация. В университетът учат над 20 000 студенти се обучават в бакалавърски и магистърски специалности, обхващащи икономиката, управлението, чуждите езици, ИТ, хуманитарните науки и т.н.

В Ca’ Foscari студентите могат да се възползват от световна мрежа от над 700 програми за международен обмен. На българските учащи се предоставя възможност да кандидатстват за пълни и частични стипендии, които могат да покрият таксата за обучение и допълнителни разходи. Определят критерии е академичният успех.

В QS World University Rankings 2024 Ca’ Foscari University of Venice в топ 3% на най-добрите висши учебни заведения в света.

Освен големият избор от програми, учащите могат да се насладят на страхотна университетска база, като голяма част от лекциите и събитията се провеждат в красиви зали. „Разходете“ се из залите на университета чрез видеото.

Ако вече сте разпознали Ca’ Foscari University of Venice като вашия бъдещ университет, където ще осъществите мечтата си за висше образование в Италия, елате на 14 октомври 2023 г. в СТЦ Интерпред. По време на изложението Study in Italy ще може да научите всичко – образователна система, специалности, стипендии и т.н.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ