St. Louis School

Град

Милано

Език

Английски език
i

Образователни програми

IB | IGCSE

Възраст

14-18

Настаняване

Да

Уебсайт: https://www.stlouisschool.com/

За училището

St. Louis School, член на Inspired Group, e първото английско независимо пансионно училище в Италия и водещо пансионно училище в Европа. За последните четири години училището заема челно място на континента по резултати на учениците, завършващи програмата IB Diploma. В него се обучават ученици от 50 различни националности.

St. Louis School e единственото международно средно училище в Mилано, което предлага пълна IGCSE програма. Учебното заведение следва редица ценности, сред които: уважение, толерантност, позитивна групова атмосфера, мотивация за успех, честност и грижа. През цялата година децата взимат участие в училищни концерти, спортни събития, международни изяви и пътувания.

Базата на училището разполага със зали за баскетбол и волейбол, футболно игрище на открито, плувен басейн, фитнес зала и други удобства.

Локация

St. Louis School се намира в Милано – икономическия център на Италия, град с богато историческо наследство и атмосфера. Тук се намира впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано. Училището е в близост до известния парк Parco Sempione и входа Arco della Pace и се намира на 14 км от летище Милано.

Образователни програми

Училището следва обучението по британската образователна система като в St. Louis School се предлагат програмите IGCSE и IB diploma, а също така е сертифициран център за изпитите Cambridge Certificates.

Допълнителни активности

Учениците на St. Louis School могат да избират сред разнообразие от извънкласни активности, в зависимост от своите интереси. На разположение са клубове в следните сфери – спорт, музика, изкуство, интелектуални занимания, журналистика, както и уроци по френски, немски език и др.  От спортните активности, учениците могат да избират между баскетбол, волейбол, футбол, йога и други.

През уикендите се организират разнообразни дейности, сред които посещения на историческите забележителности на Милано, галерии, музеи, разходки сред природата, посещения на Комо, Венеция, Рим, Флоренция и други италиански градове.

средно-образование-италия

Изисквания за прием

  • Копие на академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение;
  • Полагане на тест за проверка на нивото на английския език на кандидата;
  • Интервю по Skype;

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват в новопостроен кампус в двойни стаи, с модерно обзавеждане и удобства като трапезария, всекидневна с телевизор, перално помещение и други. Училището разполага с удобен стол за хранене, където ежегодно се приготвя здравословна храна.

Такси

  • Годишни такси за обучение – EUR 20 200 – 21 210
  • Годишни такси за настаняване – EUR 14 315

***

При интерес към учебното заведение, свържете с нас на info@skylines-bg.com или на 02/ 987 99 58.